Bilgisayar, iPhone ve iPad Netflix nasıl iptal edilir?

Netflix artık işinize yaramıyor mu? Bu konu, özellikle iPad Netflix aboneliği nasıl iptal edilir adım adım buna yönelik anlatım içermekte.

teknik destek

İçeriğimizde bilgisayardan yani tarayıcı kullanarak Netflix iptalinin nasıl yapıldığını da anlatmakta.

Yaşam maliyetlerindeki hızlı artışla birlikte, insanlar daha fazla maliyetleri düşürmek adına bir çok yolları arıyor ve Netflix hizmetinden uzaklaşma nedenleri arasında içeriklerin eskisi gibi çekici olmaması ve abonelik fiyatlarının artırması diye düşünüyoruz.

Bu yıl Netflix tüm paket fiyatlarını artırdı: Temel, Standart ve 4K Ultra planında artışlar oldu. Şu an için 37,99 ile 77,99 TL gibi bir fiyat aralığına sahip.

Netflix açısından önemli bir durum

Son yıllarda birde Netflix, “şu anda bu hizmetten yararlanan, lakin doğrudan ödeme yapmayan” 100 milyonu aşan bir kitleden para kazanmaya çalıştıklarını belirten bir açıklama var. Kısaca, aileler arasında şifre paylaşımından söz edilmekte ve yakında belki de bu geçmişte kalacak.

Hizmetten ayrılma nedeniniz ne olursa olsun, yalnız değilsiniz. Netflix, 2022’nin ikinci çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da 1,3 milyon abone kaybetti. Netflix’in, 2023’ün başlarında piyasaya sürülmesi planlanan daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir katman üzerinde çalıştığını unutmayın, ancak o zamana kadar, yeteri kadar hizmetiniz varsa, hizmeti iptal etmenin yolları burada.

iPad Netflix abonelik iptali nasıl yapılır adım adım seçenekleri aşağıya ekliyoruz.

iPhone ve iPad Netflix nasıl iptal edilir?

Netflix hizmetine Apple Kimliğinizi kullanarak kaydolduysanız, aboneliğinizi aşağıdaki şekilde iptal etmeniz gerekmekte.

  1. ‌iOS cihazınızda Ayarlar uygulamasını giriş yapın.
  2. Menü üst alanından Apple Kimliği profilinize dokunun.
  3. Abonelikler alanına dokunalım.
  4. Açılan listedeki Netflix olanı seçiniz .
  5. Aboneliği İptal Et, ardından onay ekranına geçin. İptalin, geçerli bir fatura dönemi sonunda yürürlüğe gireceğinin de belirtelim.

Apple politikasına baktığımızda, abonelik yenileme tarihinizden 24 saatten önce iptal edilmezse, üyelik yenilenebileceği söylenmekte.

iPad Netflix nasil iptal 1
iPad Netflix nasıl iptal edilir
iPad Netflix nasil iptal 2
iPhone Netflix nasıl iptal edilir

Web’ den Netflix nasıl iptal edilir?

  1. Safari ya da herhangi bir tarayıcıdan, iPhone veya bir masaüstü bilgisayardan Netflix’ in web sitesini açın.
  2. Oturumunuzu açın, ardından sayfanın sağ üst alanından 3 satırlı menüye dokunun ve Hesap yazısını seçin.
  3. Olmazda aşağıya doğru kaydırın ve Üyeliği İptal Et seçiniz. ‌iPad ve tarayıcı kullanıyorsanız, tarayıcı penceresinde sol üst alana yakın bir yerde fark edeceksiniz.
  4. Hizmetin iptalinin ne zaman işleme alınacağınız not edin, ardından İptal Etmeyi Bitir ile onaylayın.

Netflix, herhangi bir müşteri hizmetten ayrıldıktan 10 ay içerisinde yeniden aboneliği düşünürse, profil, tercihler, favoriler ve hesap ayrıntıları kurtarılabileceği belirtiliyor.

YouTube ses var görüntü yok adlı habere bakmanızı öneriyoruz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir