iPhone’ da parola nasıl değiştirilir ve pin değiştirme

iPhone’ da parola nasıl değiştirilir sorusuna ek olarak iPhone’ da pin değiştirme resimli anlatımı sizlere hazırladık.

teknik destek

iPhone’ da şifre nasıl değiştirileceğini bilmek, iOS kullanıcılarının zaman zaman sorduğu sorulardan biridir. Bazen kendi şifresini unutan biri sorarken, bazen de başkasının şifresini değiştirmek isteyenler oluyor. Lakin bu değişiklik bir Android telefonda olduğu gibi bir değişiklikle sonuçlanmaz. iPhone şifresini unuttuğunuzda yapabileceğiniz en son işlem fatura ile başvuru yapmak olacak. Tabi faturanız varsa. Yoksa şifre sıfırlamada kullanılan bilgilere erişiminiz olması gerekiyor. O da yoksa ne yazık ki yapacağınız pek bir şey olmayacak.

Not: Hiç bir şekilde cihazına ulaşamayanların yapacağı işlerden biri şifre kırma hizmetlerini araştırmak. Lakin bu iOS cihazları için pahalı bir hizmettir. Bunu tercih edecek kişi genelde içerisindeki önemli bilgilerine ulaşmak için tercih eder. Yani bilginin değeri yüksekse bu işe yönelirler.

iPhone’ da parola değiştirme

Doğrudan herhangi bir güvenlik sorunu olsun ya da olmasın, şifre değişikliğini arar ara yapmak iyi bir fikirdir. Lakin değiştirme sırasında oluşacak sorunlarda yapacağınız şeyler kısıtlı oluyor. Güvenliği sağlayayım derken, kendinizi kısıtlama olasılığını hatırlatmak istiyoruz.

Normal kullanımlarda, şifre değiştirmek son derece kolay bir işlemdir. Ancak, yeni bir şifre oluşturmak için mevcut şifrenizi bilmeniz gerekeceğini unutmayın. Mevcut şifrenizi bilmiyorsanız, Apple’ dan destek almanız çözüm seçeneklerinden biridir.

iPhone parola nasıl değiştirilir?

1- Cihazınızdan Ayarları açın
2- Face / Touch ID / Parola seçeneğine dokunun
3- Mevcut parolanızı girin
4- Açılan bölümden Parolayı Değiştir seçeneğinden yeni şifrenizi yazın

Mevcut parolayı hatırlamayanların ısrarla çok sayıda yanlış şifre girmemesi gerekiyor. Belli bir süre engellenirsiniz. Verilen limit dolduğunda her denemede üstüne eklenen bir süre ile karşı karşıya kalırsınız.

iPhone’ da şifre değişikliğinde 6 haneli bir şifre istenir. Yeni bir parola için isterseniz 4 haneli bir kod ya da özel bir sayısal kod tercih edilebiliyor. Bunun için ilgili alanda Parola Seçenekleri adlı seçeneği kullanmanız gerekiyor.

İlgili listeden tercih ettiğiniz parola tipini seçin ve yeni parolayı girin. Değişikliği onaylamak adına tekrardan yeni şifrenizi girmeniz istenilecek.

Parolayı sıfırlama için birkaç saniye kadar bekleyin. İşlemin sonunda anlamsız bir hata çıkarsa, ya parola değişiminde sorun çıktı ya da parola değişti ama sonrasında devam edecekken bir bağlantı sorunu yaşandı.

iPhone da parola nasil degistirilir 2
iPhone’ da parola nasıl değiştirilir
iPhone da parola nasil degistirilir 3
iPhone’ da pin değiştirme

iPhone’ da pin nasıl değiştirilir

  • Telefonun Ayarları’ nı açın.
  • Hücresel alanına geçin.
  • SIM PIN olan bölümden Pin’ i Değiştir seçeneğini kullanın.

Pin açma kapatma işlemi içinde aynı bölümde bir açma kapatma butonu bulunuyor.

Yukarıya eklediğimiz iPhone parola değiştirme resimli anlatımında aynı zamanda ilgili görselde pin değiştirme seçeneğini göreceksiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours