e-Devlet soy ağacı öğrenme hizmeti

Soy ağacı sorgulama hizmeti e-Devlet üzerinden kısa süre önce başladı. Yoğun ilgi nedeniyle ara ara siteye erişim sorunu görüldü.

teknik destek

Soy ağacı öğrenmek isteyen bazı vatandaşlar nasıl sorgulayacağını bilmediğinden arayışa geçti. Unutmadan mobil uygulama üzerinden sorgulama yapılmamakta. Tarayıcı üzerinden yapabilirsiniz.

e-Devlet soy ağacı sorgulaması

e Devlet soy agaci ogrenme hizmeti 2

e-Devlet şifresi olmayanlar PTT’ den alabilir. Turkiye.gov.tr adresine girerek T.C numaranızı ve şifrenizi yazınız. Ana ekranda aşağıda Nüfüd müdürlüğü yazısını bulunuz. Bulamazsanız kurumlar bölümünden ulaşabilirsiniz.

Soy ağacı sorgulamasına girdiğinizde direk aile bilgileri gelmemekte. Sadece talep alınıyor. Daha sonra telefona veya mail adresine bilgi mesajı gönderiliyor. Bilgi mesajında ise e-Devlet sayfasından aynı bölümden ulaşabileceğiniz yazılmakta.

Soy ağacını sorgulayamıyorsanız farklı bir internet ağından girip deneyiniz. Sorgulama da çok eski aile bireylerine ulaşamıyorsunuz. Eğer eski kayıtlara ulaşmak istiyorsanız Nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Bazıları Osmanlı dönemine ait bilgilere de ulaşabiliyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours