Firefox Quantum, Chrome’ u geçecek

En iyi tarayıcı sizce hangisi? Web tarayıcısı olarak kullanılan bir çok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar içerisinde en çok performans veren uygulama Google Chrome diye bilinmektedir. Fakat Google Chrome’un mu tahtını sarsacak yeni bir uygulama çıkmak üzere…

Firefox Quantum, Chrome’u geçecek

Firefox Quantum, Chrome’ u geçecek

teknik destek
Google Chrome uygulamasına rakip olan Firefox uygulaması kendini yenileyerek yeni bir isim ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.  Mozzilla ‘nın yeni tarayıcısı Firefox Quantum ile tarayıcı kullanımınız büyük bir oranda hızlanacak gibi. Google Chrome uygulaması yakaladığı başarı ile tarayıcı dünyasının tartışmasız tek lideridir. Opera uygulamasının yayınladığı yeni yazılımı bile Chrome uygulamasının tahtını sarsamadı. Fakat Mozilla’nın yayınlayacağı bu yeni  tarayıcısı Chrome rakip olacak gibi.
Firefox Quantum ismiyle piyasaya sürülecek olan uygulama aslında Firefox versiyon 57’nin yeniden isimlendirilmiş halidir. Bu yeni güncelleme ile büyük değişiklikler yaptığı tarayıcısına güncelleme olarak görmeyen firma yeni bir isim ile piyasaya sürecek. Firma isim olarak ise yeni tarayıcısına  Quantum ismini koydu.
Bir önceki Firefox sürümlerinden iki kat daha hızlı çalışan tarayıcı Chrome uygulamasında daha az RAM harcamaktadır. Mobil cihazlarda daha hızlı çalışacak olan Quantum uygulaması Chrome uygulamasından her platformda daha hızlı çalışacağını iddia etmektedir. Şuan itibariyle Beta sürümü olan uygulama 14 Kasım’da kullanıcıların karşısına çıkacak. Bakalım Mozilla’nın yeni tarayıcısı Chrome uygulamasını tahtından edecek mi ?
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours