Galaxy A5 2018 bilgileri internete sızdı

Samsung firmasının orta segment telefon modellerinden biri olan A5 serisinin 2018 yılında çıkaracağı modeline ait bilgiler internette yayınlandı. İşte ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda Galaxy A5 2018….

teknik destek

Galaxy A5 2018

Galaxy A5 2018 bilgileri internete sızdı

Galaxy A5 2018 telefon modelinin çıkış tarihi yaklaşırken model ile ilgili bilgiler internete düştü. Samsung firması Amerika ülkesinde iletişim denetimi yapan bir kuruma Galaxy A5 satışı başvuruda bulundu.

Orta segment telefon grubunda en çok kullanılan modelleriden biri olan Galaxy A5 2018 modelinde hangi özellikler bulunacak ? Bu soruya birlikte cevap vermeye çalışalım. İlk olarak telefonun işlemcisine bakacağız. Altı çekirdekli Exynos 7885 işlemcisi bu telefonda kullanıldığını görüyoruz. Bu işlemci 14 nm üretim süreci ile üretilmektedir. Ayrıca işlemciye destek olarak ise 2 adet Cortex-A732 ve dört adet Cortex-A53 çekirdek kullanıldığını görüyoruz. Bu telefonda ayrıca 4 GB ram olduğu gelen bilgiler arasında yer almaktadır. Bir önceki modelinde ise 3 GB ram kullanılmıştı.

Ayrıca Galaxy A5 2018 modelinin kutudan android 7.1 işletim sistemi ile çıkacağı bilgisi paylaşıldı. Tabiki bu biraz hayal kırıklığı oluşturdu. Çünkü telefon 2018 yılında piyasaya çıkacağından dolayı android 8.0 işletim sistem çoktan yayınlanmış olacak.

Samsung bu yeni modeline de parmak izi okuyucusu  koydu. Fakat daha önce Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 modellerinden gelen şikayetleri dikkate alarak parmak izi okuyucusunu kameranın altına konumlandırmış.

Ekran kasa oranına baktığımızda firma amiral gemilerinin çokda gerisinde kalmaması için yüksek bir oran kullandığını görüyoruz. Ayrıca ekrana genel olarak baktığımızda firmanın diğer modelleri gibi fiziki home tuşunu ekrandan kaldırdığını görüyoruz. Ayrıca firma son telefon modellerine koyduğu Bixby’i bu telefon modeline de koymuş.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours