iPhone 7 satışları iPhone 8’ i geçti

iPhone 7 satışları iPhone 8’ i geçti mi?

iPhone 7 satışları iPhone 8’ i geçti

teknik destek

Apple firmasının 2017 yılındaki bütün yeni özelliklerini iPhone X modelinde toplamasıyla birlikte iPhone 8 modeline ilgiyi oldukça azalttı. KeyBanc Capital Markets raparunda yer alan bilgiler bu durumu doğrulamış oldu.

Apple satış mağazalarında yaptığı araştırmalar da KeyBanc ilginç sonuçlara ulaştı. Yapılan araştırmalara göre son satış grafiklerinde iPhone 8 modeline göre iPhone 7 modeli daha fazla satılmaktadır.

iPhone 8 modelinde yer alan kablosuz şarj özelliği ve daha hızlı işlemci özellikleri kullanıcıların için çok da önemli özellikler gibi durmadığından iPhone 7 modeli en çok tercih edilen modeller arasında bulunmaktadır.

Yapılan araştırmalarda kullanıcıların büyük bir çoğunluğuna göre iPhone 7 modelinin iPhone 8 modeline göre daha mantıklı bir tercih olduğunu belirtilmektedir. Bunda tabiki kasa görünümünün aynı kalması da etkili olduğunu söylemek gerekir. Aslına bakarsanız iPhone 6’dan itibaren üç telefonu da yan yana koyduğunuzda birbirlerinden çokta farklı olmadıklarını göreceksiniz. Bundan dolayı her iPhone kullanıcısı neredeyse iPhone 8 modelini almadan direkt olarak iPhone X modelini almak istemektedir.

Fakat iPhone X modeli aslına bakarsanız güzel tasarım ve özelliklerine rağmen yinede ülkemizde satışı biraz sıkıntılı olacak gibi. Amerikada 999 dolardan satışa çıkacak telefon ne yazıkki ülkemizde 6099 TL fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Aradaki uçurumun çok fazla olması telefon satışlarını nasıl etkileyeceği herkes tarafından merak edilmektedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours