iPhone’ dan iPhone’ a veri nasıl aktarılır

Haberlerimizde, ara ara genel başlıklarla bilindik konulara yer veriyoruz. Bu haberimizde ise, iPhone’ dan iPhone’ a veri nasıl aktarılır adım adım anlatacağız.

teknik destek

Apple’ın telefonlarından birinin sahibiyseniz, iPhone’dan iPhone’a nasıl veri aktarılacağını bilmek çok önemlidir. İster sözleşmenizi yeni değiştirip yepyeni bir iPhone 14 Pro’ya sahip olun, ister iPhone 13 Pro Max gibi daha eski bir modeli miras aldınız , mevcut tüm verilerinizi yeni cihazınıza nasıl taşıyacağınızı bilmeniz gerekecek. cihaz.

Neyse ki, verileri iPhone’dan iPhone’a aktarmak gerçekten kolay ve Apple bunu kolaylaştırmak için çok düşündü. Bu tür bir kullanıcı deneyimi, iPhone’ları düzenli olarak en iyi telefonlardan bazıları olarak görmemizin nedenlerinden biridir . iCloud’u kullanarak kablosuz olarak veya bir bilgisayar kullanarak kablolu olarak da dahil olmak üzere, devam etmenin çok sayıda yolu vardır.

Başlamadan önce, iPhone’ u yedeklediğinizden ve iOS’ un en son versiyonuna güncellediğinizden emin olun. Verileri iPhone’ dan iPhone’ a aktarmaya hazır mısınız? Hadi başlayalım.

Verileri aktarmak için iPhone’ u hazırlayalım

Apple, iOS 15 ile daha kolay iPhone’ dan iPhone veri aktarım özelliğini devreye aldı. Buna göre belli bir güne kadar veri aktarımı için ücretsiz depolama alanı sunmakta.

Hizmeti kullanmaya başladıktan sonra, 21 gün içerisinde bu verileri aktarım yapılmadığı takdirde ek bir ücretle karşı karşıya kalacaksınız. Bundan dolayı ilgili süre içerisinde gerekli aktarımı yapmanız gerekiyor.

  1. Önce Ayarlar ve sonra Genel adlı alana girelim. Ardından ekranın en altına gidin ve iPhone’u Aktar veya Sıfırla öğesine dokunun.
  2. Yeni iPhone’a Hazırla özelliği ekranın üst kısmında bulunacaktır. Başlayın’ a dokunun.
  3. Bilgileri okuduktan sonra Devam’ a dokunun.

Daha sonra Aktarmak için Yedeklemeyi Aç’a dokunmanız istenebilir (iCloud Yedekleme zaten açık değilse). Tüm Uygulama Verilerini iCloud ile Taşı’yı seçin ve Bitti’ye dokunun . Uygulamalar ve veriler iCloud’a yüklenmeye başlayacak. Ana Ayarlar ekranında yedekleme ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.

iPhone’dan iPhone’a veri aktarma

Verileri bir iPhone’dan diğerine hemen aktarmak istemiyor olsanız bile, iPhone’unuzun kaybolması veya çalınması durumunda cihazınızın yedeğini almak size huzur verecektir. Bonus, verilerin iCloud’da güvenli bir şekilde tutulabilmesi ve ne zaman aktarmak istediğinize hazır olmasıdır.

  1. Başlamak için Ayarlar uygulamasını açın ve üst kısımdaki adınıza ve ardından iCloud’a dokunun.
  2. Hizmetler listesini gözden geçirin ve hangi uygulamaların iCloud’u kullanması ve kullanmaması gerektiğine karar verin. Mevcut seçeneğe bağlı olarak öğesine dokunup Açık veya Kapalı öğesini seçin veya bir geçiş düğmesine dokunun.

Ücretsiz iCloud hesaplarının yalnızca 5 GB değerinde depolama alanına sahip olduğunu unutmayın. Bundan daha fazlasını istiyorsanız, Depolamayı Yönet’e dokunun . Daha sonra Depolama Planını Değiştir’i seçebilir ve 50 GB, 200 GB veya 2 TB için ücretli bir seçenek belirleyebilirsiniz. Tüm iPhone’unuzu iCloud’a yedeklemek istiyorsanız, kullandığınız alan miktarını artırmanız gerekecek.

  1. Yedeklemeler otomatik olarak yapılabilir. Sadece iCloud Yedekleme’ye dokunun ve açın . iPhone’unuzu hemen iCloud’a yedeklemeniz de mümkündür. Bunu yapmak için Şimdi Yedekle’ye dokunun .
  2. Şimdi verilerinizi bir iPhone’dan diğerine taşımak istiyorsanız, aktarılacak çok büyük bir bilgi bankanız olacaktır.

Yeni iPhone’unuzu (veya silinip sıfırlanmış olanı) çalıştırdığınızda, dilinizi ve bölgenizi girin ve Hızlı Başlangıç ​​sayfasında Manuel Olarak Ayarla’ya dokunun . Bir Wi-Fi ağı seçin , İleri’ye dokunun ve iPhone etkinleştirilirken birkaç dakika bekleyin.

  1. TouchID gibi şeyleri hemen veya daha sonra ayarlayabilirsiniz. iPhone’unuz için bir parola oluşturduktan sonra, Uygulamalar ve Veriler ekranına gelirsiniz. Burada, iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle’ye dokunabilirsiniz.

iCloud Apple Kimliğinizle oturum açın ve en son iCloud yedeklemesini seçin . Artık veriler yeni iPhone’a aktarılırken beklemeniz yeterli.

Hızlı Başlangıç’ı kullanarak iPhone’dan iPhone’a veri aktarma

Yeni bir iPhone kuruyorsanız, veri aktarmanın daha da kolay bir yolu var: Hızlı Başlangıç. Hem eski hem de yeni cihazlarınızı kısa bir süreliğine bağlayacaktır, ancak muhtemelen yeni iPhone’unuza veri aktarmanın en basit yöntemidir.

  1. Öncelikle yeni iPhone’u açın ve eski iPhone’u yanına yerleştirin . Siz bunu yaparken, “Yeni iPhone Kur” istemi belirir. Devam etmek için Kilidi Aç’a dokunun . Kurulum işlemi için eski telefonunuzdaki Apple Kimliği kullanılacaktır. Bunun gerçekleşmesinden memnunsanız Devam’a dokunun .
  2. Yeni iPhone’un ekranında bir animasyon belirecektir. Animasyonu eski iPhone’unuzdaki kameraya doğru tutun . “Yeni [Cihazda] Bitir” mesajını gördüğünüzde , eski cihazınız için kullandığınız şifreyi yeni iPhone’unuza girmeli ve kurulum talimatlarını izlemelisiniz.
  3. Verilerinizi Aktarın ekranına ulaştığınızda, Doğrudan iPhone’dan Aktar’a dokunun ve aktarmak istediğiniz ayarları ve verileri onaylayın.

Windows’ da iPhone’ dan iPhone’ a veri aktarma

Verileri iPhone’dan iPhone’a aktarmak için Windows PC’nizi kullanabilirsiniz. Kullandığınız Lightning kablosunun türüne bağlı olarak bilgisayarınızda bir Type-C veya normal USB bağlantı noktası bulunduğundan emin olun.

PC’nizde iTunes yoksa, önce Microsoft Store’dan indirin ve kurun.(yeni sekmede açılır).

  1. Eski iPhone’ nun verilerini yedeklemek için iPhone’ a bir Lightning kablosu bağlayın ve diğer ucunu PC’ ye bağlayın. Ardından, iTunes’u başlatın ve sol taraftaki Özet’i tıklayın. Yedeklemeler altında Bu Bilgisayar’ı seçin ve ardından Şimdi Yedekle olarak işleme onay verin.

Özet, yedeklemeler, bu bilgisayar ve yedekleme şimdi vurgulanmış olarak Windows’ta iTunes

  1. Yeni iPhone’unuzu başlattığınızda , Hızlı Başlangıç ​​sayfasında Manuel Olarak Ayarla’ya dokunun. Uygulamalar ve Veriler ekranına ulaşana kadar ekrandaki talimatları izleyin ve Mac veya PC’den Geri Yükle ile işlemi tamamlayalım. İşlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izlemeye devam edin.
iPhone dan iPhone a veri nasil aktarilir 2
iPhone’ dan iPhone’ a veri nasil aktarilir

Mac veya bilgisayardan geri yükleme

  1. Önce Finder uygulamasını açın ve soldaki kenar çubuğundan iPhone’ u seçin. iPhone’ u tüm verileri Mac’inize yedekle adlı seçeneğe tıklayın ve Şimdi yedekle’ yi seçin.
  2. Yeni bir iPhone başlattığınızda, Hızlı Başlangıç ​​sayfasında Manuel Olarak Ayarla seçeneğine dokunun. Uygulamalar ve Veriler ekranına ulaşana kadar ekrandaki talimatları izleyin ve Mac veya bilgisayarda Geri Yükle yapalım.

iPhone’ dan iPhone’ a veri nasıl aktarılır adım adım sizlere yazdık. Öneri diğer bir konu iPhone’ da konum nasıl paylaşılır.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours