iPhone 14 eylem modu gizli bir profesyonel video çekimi

iPhone 14 eylem modu nedir ve nasıl eylem modu ile video çekilir genel bir haberle karşınızdayız.

teknik destek

iPhone 14’te Eylem Modunu nasıl etkinleştireceğinizi bilmek, video içeriğinizin kalitesini artırmanın hızlı bir yoludur. Eylem Modu’nu duymadıysanız, bu aslında iPhone’unuzda yerleşik bir özelliktir. Yani elde ve hareket halinde video çekerken görüntü sabitleme sağlar.

iPhone’un fotoğraf ve video becerisi her yinelemede hızla artarken – bir süre önce optik görüntü sabitlemenin (veya merceğin titreşime karşı hareket edebildiği OIS) tanıtımı da dahil olmak üzere – bu, telefona eklemek için oldukça büyük bir özellik. Apple için bile.

Kameralar ve video kameraları genelde büyük ölçüde sundukları sabitleme ile değerlendirilmekte. Üst düzey kameralarda bile görüntü sabitleme özelliği yoktur. Apple’ ın bu yeteneği telefonlarına eklemesi, cihazlarının yalnızca en iyi telefonlardan biri olma gayreti değil, aynı zamanda profesyonel kamera ve video çözümleri olarak doğru yolda ilerleme kaydettiği konusunda oldukça ciddi olduklarını gösteriyor.

iPhone 14 eylem modu nedir?

Eylem Modu, elektronik görüntü sabitleme (EIS) olarak da bilinen bir dijital görüntü sabitleme biçimi gibi görünüyor. Bu, lensin veya sensörün titreşimlere karşı koymak için hareket ettiği optik görüntü sabitlemeden (OIS) veya vücut içi görüntü sabitlemeden (IBIS) ayrıdır. Bunların her ikisi de donanım stabilizasyonu türleridir.

EIS, titreşimlere karşı koymak için donanım yerine yazılım kullanır. Bunu öncelikle videoyu kırpılmış modda kaydederek yapar. Daha sonra yazılım, çerçevelerdeki noktaları etkili bir şekilde seçecek ve bunları sonraki çerçeveleri öncekilere hizalamaya çalışmak için kullanacaktır. Sensör, çerçevenin kırpılan kısımlarını kaydetmeye devam eder ve hareket kameranın konumunun kaymasına neden olduğunda bunları kareleri hizalamak için bir tampon bölge olarak kullanabilir. Sonuç, yürürken video çekiyor olsanız bile pürüzsüz çekimdir. Çok zeki.

Beni bu kadar hayran yapan şey bu özelliğin ne kadar kullanışlı ve zekice olduğu değil, aynı zamanda (birçok iPhone kamera özelliğinin aksine) iPhone 14 Pro modelleriyle sınırlı değil. Bu özellik iPhone 14 veya iPhone 4 Plus’ınızda da var! Ne yazık ki, yine de, önceki iPhone’larda bulunmuyor.

iPhone 14 kullanıcıları için özelliği açmak kolaydır ve size nasıl yapılacağını göstermek için buradayız.

iPhone 14 eylem modu nasıl etkinleştirilir?

1. Kamera uygulamasını açın ve Video’ya dokunun.

2. Sağ üstteki koşan kişi simgesine dokunun . Bu, Eylem Modunu açar. Şimdi hazır olduğunuzda kayda dokunun .

iPhone 14 eylem modu 2
iPhone 14 eylem modu

3. Yapmanız gereken tek şey pürüzsüz çekimlerinizi filme almak . İşte Eylem Modu etkinken yürürken çekilmiş bir video.

4. İşte Eylem Modu etkinleştirilmeden yürürken çekilen bir video. Gördüğünüz gibi, Eylem Modu videosundan daha titrek. Kamera daha fazla yukarı ve aşağı sallanıyor ve ben yürürken kameranın sallanmasından kaynaklanan birkaç keskin sıçrama var.

Bu özelliği ilk kez kullandıktan sonra sağladığı stabilizasyon seviyesinden oldukça etkilendim. Profesyonel bir kamera teçhizatında çekilen videoyla eşleşmeyecek olsa da, bazı hızlı B rulo çekimleri için kullanıldığını görebiliyordum. Aksiyon Modunu , 2021’de kullanıma sunulan ve anında odağı değiştirmenize olanak tanıyan bir iPhone video yakalama özelliği olan Sinematik Mod ile birleştirememeniz çok yazık, çünkü bu çok daha fazla yaratıcı olasılık ortaya çıkaracaktır.

iPhone 14 eylem modu nedir ve eylem modu nasıl kullanılır örnek resimle anlattık.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours