iPhone’ da ekran kaydı nasıl yapılır resimli anlatım

iPhone’ da ekran kaydı nasıl yapılır basit olsa dahi bazıları yardımcı ekran kaydı uygulaması kullanıyor. Ya da tercih ediyor.

teknik destek

iPhone’da kaydın nasıl görüntüleneceğini öğrenmenin sayısız faydası vardır. Örneğin, teknoloji konusunda bilgili olmayan bir aile üyesine belirli bir iPhone özelliğinin nasıl kullanılacağını göstermeniz gerekirse, bunu yaparken kendinizi filme almak ve onlara izlenecek yolu göndermek için iPhone ekran kaydı işlevini kullanabilirsiniz. Belki de hevesli bir oyun yayıncısısınız ve takipçilerinizi etkilemek için en harika mobil oyun anlarınızı yakalamak istiyorsunuz. Veya çevrimiçi olarak gördüğünüz bir videoyu indirmeden kopyalamak isteyebilirsiniz.

Sebep ne olursa olsun, ekranınızı iPhone’a kaydetmek çok kolaydır ve bu kılavuz, işleve hızlı erişiminiz olduğundan emin olmak için ekran kaydı işlevini Kontrol Merkezi’ne nasıl ekleyeceğiniz de dahil olmak üzere size nasıl yapılacağını göstermek için burada.

Hazır? İşte iPhone’da kaydı nasıl görüntüleyeceğiniz.

iPhone ekran kaydı nasıl yapılır

  1. Denetim Merkezi’ni açın . Face ID özellikli bir iPhone’da (iPhone X veya üstü), iPhone ekranınızın sağ üst köşesinden aşağı kaydırın. Face ID olmayan bir iPhone’ da (iPhone 8 veya öncesi; iPhone SE), iPhone ekranınızın altından yukarı kaydırın.
  1. Sesiniz olmadan kayıt yapmak için Ekran Kaydı düğmesine dokunun . Kaydın başlaması için 3 saniye beklemeniz gerekecek. Ekran Kaydı düğmesini göremiyorsanız, sizi Kontrol Merkezine nasıl ekleyeceğinizi göstereceğimiz aşağıdaki bölüme atlayın.
  1. Sesinizle kayıt yapmak için Ekran Kaydı düğmesine dokunun ve basılı tutun . Mikrofon’ a dokunun (simge kırmızıya dönmelidir) ve ardından Kaydı Başlat’ a dokunun . Kaydın başlaması için 3 saniye beklemeniz gerekecek.

Not: Ekran kaydınızı hemen göndermek veya yayına dönüştürmek için bir kaydetme/yayınlama konumu da seçebilirsiniz. Kaydetme/yayınlama konumu olarak ayarlamak için bir uygulamaya dokunun.

  1. Kaydı bitirmek için sol üstteki kırmızı çubuğa ve ardından Durdur’ a dokunun.
  1. adımda ayrı bir uygulama belirtmediyseniz, ekran kaydınız, görüntüleyebileceğiniz, düzenleyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz Fotoğraflar kitaplığınıza kaydedilecektir.
iPhone da ekrani kaydi 1
iPhone’ da ekran kaydı nasıl yapılır resimli anlatım
iPhone da ekrani kaydi 2
iPhone ekran kaydı nasıl alınır

Ekran kaydı düğmesi kontrol merkezine nasıl eklenir?

Varsayılan olarak, Kontrol Merkezi’nde Ekran Kaydı düğmesi bulunmalıdır. Ancak, geçmişte kaldırdıysanız veya kaldırdıysanız, Ekran Kaydı düğmesini Kontrol Merkezine nasıl ekleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve Kontrol Merkezi’ne dokunun .
  1. Daha Fazla Kontrol bölümüne gidin ve Ekran Kaydı’ nın yanındaki yeşil artıya dokunun .
  1. Ekran Kaydı düğmesinin Kontrol Merkezi’ndeki yerini değiştirmek için Ekran Kaydı çubuğunun yanındaki üç çizgiye uzun dokunun ve olmasını istediğiniz yere sürükleyin . Daha yukarılarda liste daha önce görünecektir.

iPhone’ da ekran kaydı almadan önce dikkat edecekleriniz

iPhone ekran kaydı nasıl alınır adımları dışında uygulama kullanacakların dikkat etmeleri gereken önemli hususlar var. Bunlardan bir iki tanesini paylaşmak istiyoruz. Birincisi yüklemeyi düşündüğünüz ekran kaydı uygulaması ilk bakışta ücretsiz ama daha sonra ücret talep edildiği zamanlar oluyor. Bazen kısa süreli kullanım imkanı sunuluyor. Sonra haftalık veya aylık abonelik başlatılıyor. Birde cihazınızı yavaşlatacak uygulamalara denk gelme olasılığınız var. Bunun için daha önce yorumlayanların yazdıklarına bakın.

Artık iPhone’da kayıt görüntülemeyi biliyorsunuz. Telefonunuzdan en iyi şekilde yararlanma konusunda daha fazla öğretici istiyorsanız, diğer kullanışlı kılavuzlarımızı okuduğunuzdan emin olun. Telefondan telefona her şeyi güvenli bir şekilde nasıl aktaracağınızı öğrenin. iPhone’unuz biraz yavaş mı? İşleri biraz hızlandırmak için gereksiz şeyleri nasıl temizleyeceğinizi öğrenin. Bir sürü kişiyi hızlı bir şekilde silmek mi istiyorsunuz? iPhone’ da birden çok kişiyi nasıl sileceğinizi öğrenin. Önemli bir ek göndermeniz mi gerekiyor? iOS Mail’de nasıl dosya ekleyeceğinizi öğrenin. Bunun gibi çok sayıda konuyu sitemizde bulacaksınız.

Sonraki konu: Android telefonun pil ömrünü artırma

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours