Şifre Korumalı USB Bellekler Geliyor

USB, belgelerimizi veya fotoğraflarımızı rahatlıkla içinde taşıyabileceğimiz küçük teknoloji aletlerinden birisidir. Artık şifre korumalı olarak önümüze gelecek olan bu belleklerin sağlayıcı ise; dünyaca ünlü USB bellek sağlayıcılarından biri olan Kingston’dan başkası değil.

teknik destek

USB bellekleri yoğun olarak kullanılsa da eskisi kadar tercih edilmediği gözükmektedir. Bu bellekler için önemli gelişme kaynağı olacak konu ise tabiki de güvenlik konusundan gelmekte.  Barındırma ve saklama konusunda sıkıntı yaşamayan bellekler güvenlik konusunda oldukça sıkıntı çekmekte. Virüsler, usb belleklerin en büyük düşmanları olarak gözükmektedir.

USB BELLEK

Kingston firması son yaptığı açıklamaya göre USB DataTraveler serisine şifre korumalı 4 ve 8 GB modellerini dahil etmiş durumda. Yeni nesil bellek olarak tabir edilen şifre korumalı USB’ler dışarıdan manuel olarak şifrelenebilmektedir.

BT güvenliği profesyonelleri, küçük ve orta ölçekli şirketler ile kurumsal kullanıcılara özel olarak tasarlandığı görülen  USB’ler üzerindeki alfanümerik klavye ile, PIN kodu olarak belirleyeceğiniz bir rakam veya harf kombinasyonuyla sürücüyü rahatlıkla kilitleyebilme imkanına sahip oluyorsunuz. Bu sayede bellekler eskisine oranla daha güvenli ve daha verimli olarak karşımıza çıkmaktadır.

PIN’in on defadan fazla yanlış girilmesi durumunda ise bellek içindeki tüm verileri silerek ne kadar güvenli olduğunu göstermektedir. Bu durumda yeni bir şifre seçmek durumunda kalıyorsunuz. Belleğin cihazdan aniden çekilmesi durumunda ise oto-kilit şifreleme sisteminin devreye girmesi ise ayrı bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Belleklerin sürücü hızına baktığımızda ise 3.1 sürücü hızı sayesinde daha hızlı bir şekilde veri aktarmak mümkün hale gelmektedir.

8 GB kapasite biraz az gibi gelse de yakın bir zamanda daha büyük kapasiteye sahip olan belleklerin çıkacağını umuyoruz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours