WhatsApp kapalı okundu bilgisini görme

Bu bilinmeyen özellik, Android kullanıcılarının WhatsApp okundu bilgisi kapalıyken gönderdikleri mesajların okundu bilgisini görmeyi sağlıyor.

teknik destek

Mesajlaşma uygulamasının 2 milyar kullanıcılarından biriyseniz, Android telefonlarda WhatsApp widget kurarak önemli bir özellikten yararlanmanız mümkün. Büyük ihtimal Türkiye kullanıcılarının bir çoğu bunu bilmiyor.

En iyi şifreleme ve sohbet mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının birbiriyle iletişimde kalmalarının güvenli halini sağlamak adına önemli güncellemeler yapmakta. Bunla alakalı ayarlarda gizlilik ve güvenlik seçeneklerini incelemenizi öneririz. Artı yeni bir özellik olan Avatar seçeneğini de denemenizi öneriyoruz.

WhatsApp okundu bilgisi kapalıyken

Mevcut ayarlarda, herkes ve bireysel kişiler şeklinde okundu bilgisi devre dışı bırakılmakta. Bununla ilgili temel sıkıntı, attığınız mesajların okunup okunmadığını görememeniz. Yani bu özelliği açtığınızda artık başkalarına gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını göremeyeceksiniz.

Widget birkaç yıldır ortalıkta olmasına rağmen, belki de bilmediğiniz şeylerden biri ve kesinlikle artık var olduğunu bildiğiniz için kullanmak isteyeceğiniz bir şey. Aşağıdaki hızlı kılavuzda ele aldığımız gibi, onu kurmak ve kullanmaya başlamak gerçekten çok kolay.

Android’ de WhatsApp widget nasıl kullanılır?

Sırasıyla yazdığımı adımlar bir Samsung telefondan alınmıştır, ancak diğer telefonlarda da aynı seçeneklerin yer aldığını düşünüyoruz.

  1. Telefonun ana ekranında, boş bir yere uzunca dokunalım ve pencere öğeler listesinin açılması için Araçlar öğesine dokunalım.
  1. WhatsApp widget’ ı bulmak adına widget listesinde gezinin ya da arama çubuğuna WhatsApp yazmanız yeterli.
  1. Şimdi ilgili pencereyi görmelisiniz. Burası içerisinde metin olan büyük bir kutudur. Bu widget’a dokunup basılı tutun ve ardından ana ekranınızda olmasını istediğiniz yere bırakın. Widget’ı ana ekranınıza bıraktıktan sonra da yeniden boyutlandırabilirsiniz; widget ne kadar büyükse, o kadar çok iletiyi önizleme yapılabilir.
WhatsApp okundu bilgisi kapaliyken 1
WhatsApp kapalı okundu bilgisini görme
WhatsApp okundu bilgisi kapaliyken 2
WhatsApp okundu bilgisini görme

Artık bu widget’ı kullanarak tüm WhatsApp mesajlarınızı okuyabilir ve okundu bilgilerinin gönderilmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Bir uyarı, bunun yalnızca metinle çalışmasıdır, bu nedenle uygulamayla herhangi bir resim veya videoyu önizleyemezsiniz. Ancak yine de, mesajlara anında yanıt verme baskısı ortadan kalkmış olacak.

WhatsApp okundu bilgisini görme adına yapılacak adımları harfiyen uygulamanız gerekiyor. Lakin okundu bilgisini görme uygulaması şeklinde yapılan paylaşımlara dikkat edin. Zararlı içeriklere sahip olan çok sayıda uygulama ile karşılaşacaksınız. Ya da istemsiz reklamlarla sık karşılaşacağınız uygulamalarla.

Sonraki habere geçelim: WhatsApp sürekli çevrimiçi görünüyorum

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours