Windows 10 güncellemeleri kapatma

Microsoft’ da Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 otomatik güncellemeleri kapatma nasıl yapılır diye merak edenler cevabı haberimizde…

teknik destek

Bilgisayarınızda Windows 10 işletim sistemi kuruluysa eğer, güncelleme bildirimleri geldiği zaman bilgisayarınız bu güncellemeleri otomatik bir şekilde indirme işlemi yapmaya başlar. Bu yüzden internet hızınızda büyük bir oranda azalma görebilirsiniz. Güncelleme almayı kapatmak istiyorsanız iki farklı yöntem ile bu güncellemeleri almayı kapatma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Windows 10 güncellemeleri kapatma da bu yöntemler sayesinde oldukça kolay bir şekilde yapılabilir.

Hizmetler aracılığıyla Windows 10 güncellemeleri kapatmak
Windows 10’daki güncellemelerinizi kapatmanız için en kesin yöntemlerden birisi ‘Hizmetler’ uygulamasını kullanmak olacaktır. Bilgisayarınızda görev çubuğundan ‘Hizmetler’ uygulamasını aratın ve çalıştırın.

Açılan pencerede ‘Windows Update’ seçeneğine tıklayın. Bu aşamada bir kutucuk açılacaktır. Bu kutucukta ‘Başlangıç türü’ seçeneğinden ‘Devre dışı’ ayarını bulup işaretleyin. Daha sonra da ‘Hizmet Durumu’ seçeneğinin altında yer alan ‘Durdur’ seçeneğine tıklayın ve ayarları kaydedin.

screenshot.168

Yapılandırma ayarlarından Windows 10 güncellemeleri durdurma
Yapılandırma ayarları aracılığıyla Windows 10 güncellemelerini kapatmanız da mümkündür. İlk olarak ‘Başlat’ simgesine tıklayın ve arama kutusuna ‘Çalıştır’ yazın. Gelen programa tıklayın. Açılan kutuya ‘gpedit.msc’ yazın ve işleme devam edin. Gelen sayfada Bilgisayar Yapılandırması> Yönetim Şablonları> Windows Bileşenleri> Windows Update> Otomatik Güncellemeleri Yapılandır yolunu takip edin.

Gelen ekranda durumu ‘Etkin’ olarak işaretleyin ve ‘Karşıdan Yüklemelerde Uyar’ seçeneğini aktif hale getirip kaydedin. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Microsoft, otomatik güncellemeleri kapatma adımlarında sorunla karşılaşanlar yorum bırakabilir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours