YouTube canlı yayın nasıl yapılır Android iPhone

YouTube canlı yayın nasıl yapılır? Yeni güncelleme ile artık çoklu canlı yayın yapılıyor. Android ve iOS iPhone cep telefonda canlı yayın yapamıyorum olmuyor hata alıyorsanız haberimize yorum bırakabilirsiniz.

teknik destek

Birçok sosyal medya sitesinin canlı yayın yapmaya olanak sağlaması artık yeni bir trendi de beraberinde getirdi. İnsanlar önemli anlarını canlı yayın yaparak arkadaşları ve takipçileri ile paylaşabiliyorlar. Bu kimi zaman röportaj olurken kimi zamanda düğün, eğlence, deney ve akla gelebilecek birçok görsel yayınlanabiliyor. Özellikle uzaydan dünyaya atlayan adam için Youtube üzerinden canlı yayın yapmaları ile canlı yayın için Youtube’u kullananların sayısını artırdı. Artık günümüzde canlı yayın yapmak isteyenlerin büyük bir çoğunluğu Youtube’u tercih etmeye başlamıştır.

Son dönemlerde Youtube kanallarını çoğalması ve bu kanallara takipçilerinde artması ile
Youtube canlı yayın nasıl yapılır merak konusu olmakta. Sizinle paylaşacağımız adımlarımız izleyerek canlı yayını başlatabilirsiniz.

YouTube canlı yayın nasıl yapılır?

YouTube canli yayin nasil yapilir 2

Öncelikle bir kanalınız yoksa, hesap açmanız gerekmektedir. Kendi hesabınızdan giriş yaptıktan sonra İçerik Oluşturusu Stüdyosu sonrasında Canlı Akış butonuna tıklayın. Burada sizlere iki seçenek sunulacak. Buradan ise Hemen Akış Gerçekleştir seçeneği seçilmelidir. Karşınıza çıkan sayfada sizin Çevrimdışı olduğunuzu gösteren bir buton çıkacaktır. Alt kısma geldiğinizde ise burada
gerçekleştireceğiniz canlı yayın için bazı detaylar sunulmaktadır. Kategori, açıklama, para
kazanma seçeneklerini yönetebilirsiniz.

Bu ayaları yaptıktan sonra yayını başlatabilirsiniz. Burada alt kısımda yayının URL’si
bulunmaktadır. Bu URL ile de yayınınızı farklı programlar aracılığı ile yapma imkanını da
kullanabilirsiniz. Artık sizlerde canlı yayınlarınızı Youtube’dan gerçekleştirerek takipçileriniz
ile buluşabileceğiniz gibi para kazanma özelliğini aktif ederek reklam geliri de elde
edebilirsiniz.

YouTube canlı yayın olmuyor

Canlı yayın sorunu yaşayanlar ilk önce telefonu kapatıp açıp denesinler. Sonrasında farklı bir internet ağına bağlanarak (wifi veya hotspot) denesinler. Birde farklı bir YouTube hesabıyla giriş yapıp denenebilir. Kullanmış olduğunuz YouTube uygulamasının güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Varsa telefon işletim sisteminin güncel sürüme geçiniz.

Yukarıdaki adımları Android Samsung, Lg, Sony Xperia, Asus Zenfone ve iOS iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone 8 / Plus telefonlar için geçerli.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours