Fotoğrafçılıkta Bir Usta: Canon EOS-1D X Mark II

Fotoğraf, hayatımızda ayrı bir yere sahiptir. Kimimiz fotoğraf çekmeyi sever kimimizse fotoğraf çekilmeyi sever. En güzel anlarımızdan en kötü anlarımıza kadar hepsini fotoğraf yardımıyla kendi tarihimize kaydederiz.

teknik destek

Canon markası ise fotoğraf çekme eylemini daha iyi hale getirebilecek yeni amiral gemisini tanıttı. Adı Canon EOS-1D X Mark II olan makine, tam bir fotoğraf ustası. Üst düzey fotoğrafçılar için gayet iyi bir seçim olarak görülebilir.

Özellikleri:

Canon EOS-1D X Mark II’nin özelliklerine baktığımızda öncelikle; 20,2 megapiksel CMOS sensöre sahip olan makine sayesinde yüksek çözünürlükte ve kalitede fotoğraflar çekebileceksiniz. Hız bakımından birçok rakibini geride bırakan makinenin fotoğraf çekme hızı ise 14 FPS olarak görülmektedir.

Canlı izleme modunda ise bu hızın 16 FPS olarak görüldüğü belirtilmektedir.  Saniyede 14 – 16 kare çekime kadar ulaşabilen bu makine, sınırsız seri uzunluğunda JPEG formatında fotoğraf çekebilmektedir.  RAW formatında ise fotoğraf çekim sekansı düşen makinanın, bu formatta 170 ila 260 fotoğraf çekebildiği görülmektedir. CF II kart yuvasının yanında çok hızlı olan CFast 2,0 çipi de mevcut olan makine ile en verimli şekilde fotoğraf çekebilmeniz için iyi bir hafıza kartına ihtiyacınız vardır.

eos 1d x mark ii kingfisher tcm123 1345853

Yüksek çözünürlüklü video çekebilme özelliğine sahip olan makine, 60 FPS saniyede kayıt yapabilme özelliğiyle bu alanda en iyi makinelerden biri olarak göze çarpmaktadır. Çok hızlı ve net otofokus özelliğine sahip olan makine sayesinde  net ve eşsiz çekim yapabilme olanağınız vardır. 3,2 inç dokunmatik led ekrana sahip olan makinenin ara yüzüne baktığımızda ise sade ve kolay bir ara yüze sahip olduğunu görüyoruz. 50 ve 60 FPS 4K video kaydı yapabilmektedir. Full HD modunda ise 100 ve 120 FPS video kaydı imkânı sunan makine sayesinde rahatlıkla Full HD çekim yapabilme imkanınız vardır. Makinenin ayrıca süper slow motion özelliğinin olması da olumlu özelliklerindendir.

Fiyatı:

İnternet üzerinden veya teknoloji mağazalarında bulabileceğiniz bu makinenin fiyatı 20000-24000 TL arasında değişmektedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours