iPhone X satışları ne kadar olacak?

Apple firmasının gözde modelleri 2017 yılında teker teker piyasaya çıkmaktadır. İşte o modellerden biri olan ve kullanıcıların merakla beklediği iPhone X modeli hakkında bir çok haber çıkmaktadır. iPhone X modeli Apple firmasının 10. yıla özel olarak üreteceği bir modeldir. Bundan dolayı bu model ile ilgili beklentiler yüksek olmaktadır.

iPhone X satışları ne kadar olacak ?

2
iPhone X modeli dünyanın bütün ülkelerinde değil sadece bazı ülkelerde 3 kasım 2017 tarihinde kullanıcılar ile buluşacak. Bu bilginin yanı sıra ayıca iPhone X modelinin belirli sayıda üretileceği bilgisi de kamuoyu ile paylaşıldı. Bundan dolayı iPhone x modeli 2018 yılında satış raflarında görmek neredeyse imkansız olacak.
Geçen zamanlarda Wall Street analistleri yaptıkları açıklamalarda şuan iPhone kullananların telefonlarını yeni amiral gemi ile değiştirmeye hazır olduklarını bizlerle paylaştılar. Apple firmasını sıkı takip eden analistlerden biri olan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo ise yeni modele geçişin kısa sürede olamayacağı bu geçişin 2018 yılını bulacağı görüşündedir.
Analist firması bu geçişin uzun olmasının sebebini ise TrueDepth kamera sisteminde oluşan olumsuzluklara bağlamaktadır. Ayrıca Apple firmasının 2018 yılında çıkaracağı amiral gemisi modellerinin de bulunan özelliklerin kullanıcılara daha cazip geleceği bilgisi de yapılan analistler arasında bulunmaktadır. Bu sebepten dolay bu yıl çıkan modellerin satışının biraz sancılı olacağı düşünülüyor. Son olarak ise 2018 modellerinin daha rekabetçi olacağı yine analist firmasının görüşüdür.
2017 yılında yapılacak iPhone üretiminin 210-220 milyon olması beklenirken bu rakamın yukarıda saydığımız sebeplerden ötürü 245-255 milyona çıkması tahmin ediyor.
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours