Nokia 9 İnceleme ve Özellikleri

Tuşlu ve kapaklı telefonların revaçta olduğu geçtiğimiz yıllarda, sektörün en önemli aktörü olan Nokia, maalesef akıllı telefon pazarında bu ününü diğer firmalara kaptırmanın şokunu yaşamıştı. Bu şoku uzun yıllar üzerinden atamayan Finlandiyalı teknoloji firması, son 2 yılda birbiri ardına amiral gemilerini piyasaya sürmeye başladı. Son olarak Nokia 9 ile dev rakipleri ile kapışmaya çalışan Nokia’nın bunu başarıp başaramayacağını hep birlikte göreceğiz ama dilerseniz öncelikle Nokia 9’un özelliklerine bir göz atalım.

teknik destek

nokia 9 konsept 4

Snapdragon 835 çipseti ile piyasaya sürülen Nokia 9, Android Nougat 7.1.2 işletim sistemi ile karşımıza çıkmaktadır. 5.5 inç’lik ideal bir ekran boyutu ile güzel bir örnek olabilecek telefonun Iris göz tarayıcısı, parmak izi sensörü ve Nokia OZO Audio ses sistemi ile birlikte gelmesi düşünülmektedir. Telefonun en dikkat çeken özelliklerinden biri de hiç kuşku yok ki 6 GB’lık dev RAM kapasitesidir. Özellikle oyun severler ve ağır uygulama kullanıcıları için heyecan verici bu özelliğin yanı sıra 3.800 mAh pil gücü de mükemmel bir özellik olarak dikkat çekmektedir.

128 GB dahili depolama alanı ile sunulan Nokia 9, kamera çözünürlüklerinde ise işi epey abartmış görünüyor. 22 MP’lik arka kamerası ve 12 MP’lik selfie kamerası ile rakiplerine hodri meydan diyen Nokia, telefonun fiyatını 4.000 TL dolaylarında tutmayı amaçlıyor. Telefonun önümüzdeki günlerde Japonya ve ABD piyasalarından sonra Türkiye piyasasına da gireceği tahmin edilmektedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours