Windows disk analizi yapma programları

Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayarda disk analizi yapma programları haberimizde detaylı olarak yer verdik.

teknik destek

Yazımların kalitesinin yükseltilmesi, medya dosyalarının fazlalığı ve oyunların çokluğu gibi pek çok etmen bilgisayar içerisinde depolama alanının arttırılmasına neden olabiliyor. Düşük depolama alanı hatasıyla karşılaşıldığı zaman yüksek boyutlardaki uygulamalar harici bir diske aktarılabilirken disk analiz araçları kullanılarak da harici depolama alanında açılma sağlanabiliyor. Bu disk analizi programları arasında ise oldukça alternatif yer alıyor.

Windows disk analizi programları

Windows disk analizi programları

Disk Savvy disk analizi programı
Uygulamanın ücretsiz demo sürümünde sunduğu depolama alanı işlemi normal kullanıcılar adına yeterli gelecektir. Bilgisayar içerisinde bulunan dosyaları boyutlarına göre sıralayan bu uygulama özel üretilmiş filtreleri sebebiyle verilere daha kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

TreeSize disk analizi programı
Ücretli ve ücretsiz bir şekilde üretilen bu disk analiz programı basit bir ara yüz sunuyor. Hızlı bir şekilde depolama alanı açan uygulama büyük boyutlu dosyalardan küçük boyutlu dosyalara doğru bir sıralama göstererek alan açma işlemini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkanı sunuyor.

JDiskReport disk analizi programı
Tarama işleminin yavaşlığı haricinde oldukça şık bir ara yüz sunan analiz programında hangi dosyada sorun olduğuna dair detaylı bir tarama işlemi yapılabiliyor. Kullanıcıya sık bir şekilde kullanmadığı ve boş yere alan kaplayan uygulamaları da gösteriyor.

WizTree disk analizi programı
Oldukça hızlı bir şekilde işlemi tamamlayan uygulama sadece GB türünden dosyaları gösteriyor. Arama özelliğini de barındıran uygulama içerisinde aranan dosyanın rahatlıkla bulunması ve üzerinde işlem yapılabilmesi kolaylaşıyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours