Yeni Nesil Telefon: Galaxy C7 Özellikleri ve İnceleme

Akıllı telefon sektöründe en çok model ortaya koyan firma olarak gözüken donanım devi Samsung yeni telefonunu kullanıcılarına sundu. Galaxy C5 ile Galaxy C7’yi birlikte tanıtan firma, orta düzey segmente sahip telefonlarına bir yenilerini daha eklemiş oldu. Şimdi Samsung Galaxy C7’yi inceleyelim.

teknik destek

Galaxy C7 Özellikleri

Öncelikle telefonun işlemcisiyle başlayalım. Telefonun Snapdragon 625 ile geldiğini belirtelim. 8 çekirdek bandında 2.0 ghz işlemci hızında çalışan telefonda Samsung markası 64 GB dahili hafıza kullanmış. Oldukça hızlı bir işlemciye sahip telefonun RAM seçeneğine baktığımızda 4 GB olduğunu görüyoruz.

İlk defa orta segmentte 64 GB dahili hafızaya yer veren Samsung, telefonun hafızasının ise 128 GB’a kadar arttırılabileceğini belirtti. Birçok Çin firmasının piyasaya katılmasından sonra zorluklar yaşayan firmanın eski günlerine döneceğini görüyor gibiyiz.

Adreno 506 Grafik İşlemci Birimine sahip telefonun bu konuda da başarılı olduğunu görüyoruz. Telefonun Antutu puanına baktığımızda ise 62.800 değerlerinde çıktığını görüyoruz.

galaxy c7

SuperAmoled ekrana sahip olan telefonun büyüklüğü ise tıpkı Note modellerinde olduğu gibi 5.7 inç büyüklüğünde gözüküyor. 1080×1920 FullHD ekran çözünürlüğüne sahip ekran 389 PPI değerine sahip olan telefonun bu konuda oldukça başarılı olduğu görülüyor. Ekranın gövdeye oranına baktığımızda ise %74.09’luk oran kullanıcıya ekran konusunda oldukça yer ayrıldığını gösteriyor.

Telefon, 16 MP kamerasıyla orta segmentte bir devrim yapmaya hazırlanıyor. Düşük ışıkta net fotoğraflar çekebileceğiniz telefonun ön kamerası ise 8 MP olarak gözükmektedir. Sesle komut, Gesture Shot gibi özellikler fotoğraf çekmenizi kolaylaştıracak özellikler olarak görülüyor.

Telefonun tasarımına baktığımızda ise, metal kasaya  ve 5.7 inç ekrana sahip olması nedeniyle rakiplerine oranla daha ağır olduğunu söyleyebiliriz. Birçok renkte satışa çıkarılacak telefonun,  Altın, Gümüş, Gri ve Pembe renkleri ile satışa çıkacağı belirtilmektedir. Görüşümüze göre en çok satılacak telefon ise Altın rengi olacaktır.

Telefonun bataryasına baktığımızda ortalama bir bataryaya sahip olduğunu görüyoruz. 3300 mAh  batarya ile gelen telefonun, size ortalama 1 gün dayanabileceğini söyleyebiliriz. Bataryanın çok hızlı şarj olduğunu da söyleyebiliriz. 95 dakikada şarj olan telefonun bu hızlı şarj özelliği sayesinde Çin firmalarını geride bırakması mümkün.

 

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours