Çin VPN’i Yasakladı Apple Hemen Kaldırdı

Yasakları ve ilginç kuralları ile ünlü Çin VPN ve Proxy sitelerini yasaklayarak dünyanın dışında kalmaya çalışmaya devam ediyor.

teknik destek

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de hükümet, internette sanal kimlikleri gizlemek için kullanılan VPN ve proxy sitelerini engelleme kararı aldı. Kullanmak isteyen kişi ya da kurumların da hükümetten izin alması gerektiğini açıklayan Çin’in bu kararından Apple’ın uygulama marketi App Store’daki VPN uygulamaları da etkilendi. Apple, App Store‘daki VPN uygulamalarının tamamını Çin’e kapattı.

app store vpn

Daha önce VPN servislerini ülkemizdeki gibi zaman zaman engelleyen Çin bu kanun ile VPN kullanımının tamamen önüne geçmeye çalışıyor. Apple da en büyük açık pazarı olan ve ucuz iş gücünden yararlandığı Çin ile ilişkilerini dengede tutmak için bu kararı ilk uygulayanlardan biri oldu.

Google’ın uygulama marketi Play Store Çin’de zaten engelli olduğu için Google’ın bu kararla ilgili bir aksiyon almasına gerek kalmadı.

Yasaklarıyla ünlü Çin’de ayrıca Çin Seddi adında bir güvenlik duvarı ve bu duvar sayesinde Facebook, Twitter, Google gibi dünyanın bir numaralı sitelerine erişimi engelliyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours