Facebook canlı yayın bildirimleri kapatma

Facebook canlı yayın bildirimlerini kapatmak için ne yapmalıyım? Bildirimler nasıl engellenir?

teknik destek

Sosyal medya üzerindeki popüler bir paylaşım platformu olan Facebook, gün geçtikçe kullanıcılarının karşısına yeni özelliklerle çıkıyor. Birçok özelliğin faydalı olmasının yanı sıra, bazı özelliklerden gelen bildirimlerin can sıkıcı olması da söz konusudur.

Kullanıcılar bu bildirimlerden şikayetçi olurken, bildirimlerin kapatılması yöntemleri araştırılıyor. Facebook canlı yayın bildirimlerini kapatma işlemi son derece basit olup, birkaç işlem adımıyla sizlerin de kolaylıkla rahatsız olduğunuz bu bildirimlerden kurtulmanızı sağlayacak.

Facebook canlı yayın bildirim mesajlarını kapatma

Facebook canli yayin bildirimleri kapatma 1

Facebook canlı yayın özelliği
Canlı yayın özelliği Facebook bünyesinde yer verilen bir özelliktir. Facebook kullanıcıları canlı yayın oluşturabilir ve takipçileri ya da arkadaşlarıyla bu yayınları kolaylıkla paylaşabilirler. Kullanıcılar canlı yayın yapmaya başladıkları zaman takipçilerine veya arkadaş listesine otomatik bir bildirim gönderilir. Bu bildirimler de kimi zaman can sıkıcı bir hal alabiliyor.

Canlı yayın bildirimi almamak için yapılması gerekenler
Öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapın. Sağ üst panelde yer alan ok işaretine tıklayın. Bir menü listesi bu kısımda açılacaktır. Açılan menü içinden ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklayarak devam edin.

Gelen sayfada sol kısımda bir menü olduğunu göreceksiniz. Bu menü içerisinden ‘Bildirimler’ seçeneğine tıklayın. Sayfa yenilenecek ve ‘Bildirim ayarları’ menüsü görüntülenecektir. Bu aşamada ‘Canlı yayın ayarları’ seçeneğini bulun. Seçeneğin altında iki kutucuk olduğunu göreceksiniz. ‘Canlı yayın bildirimlerini aç’ ve ‘Canlı yayın bildirimlerini kapat’ şeklinde.

Kapatma seçeneğini tıkladıktan sonra ayar değişikliklerinizi kaydedin. Artık Facebook’tan canlı yayınlara dair bildirimleri bu adımları uyguladıktan sonra almayacaksınız.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours