Kilitlenen Facebook hesabını açma

Facebook hesabım kilitlendi ne yapmalıyım? Facebook en fazla insana ulaşan sosyal medya aracıdır. Sahte hesapların açılması terör yandaşlarının bu araçla propaganda yapmaya başladıkları zamanlarda Facebook’un güvenlik seviyesini üst düzey arttırdığı biliniyor. Facebook herhangi bir sorun ile karşılaştığında ise güvenlik amaçlı hesabı kitleye biliyor. Peki Facebook hesabım kilitlendi çözümü nedir?

teknik destek

Facebook hesabım neden kilitlendi?

Aşırı derece mesaj, hakaret içeren söylem ya da çok fazla arkadaş talebi gönderme durumunda Facebook spam olarak algılanış olduğundan dolayı hesabı dondurabilir. Bir başka sorunda Facebook ile anlaşması olmayan bir program tarafından virüs bulaşmış olabilir. Facebook hesabı bulunan kullanıcılar aşırı şifre değişikliği yapıldığında veya sistemde bulunmayan e-posta ile giriş yapılmak istendiğinde de Facebook hesabı geçici olarak dondurma hakkına sahiptir. Bu sorunlar ile karşılaşmak aslında Facebook’un kullanıcılarının hakkını saklama durumudur. Bu sorunlarla karşılaşmamak için üye olunurken Facebook sözleşmesi detaylı şekilde okunmalıdır.

Bunların dışında VPN tarzı uygulamalarla hesaplara giriş yapılması. Yani güvenlik nedeniyle hesap kilitlenir.

Bunu da unutmayalım Facebook’ ta gerçek bilgilerin kullanılmaması da hesap kilitlenme nedenidir. Birde hesap şikayetlerinde olabiliyor.

screenshot.18868891

Facebook kilitlenen hesabı açma

Öncelikle Facebook hesabı açılıp normal de kullanılan kullanıcı adı ve şifre girilmelidir. Daha sonra şifremi unuttum seçeneğine girilmelidir. Önümüze 3 seçenek çıkacaktır. Bunlardan birisi aşağıdaki formu doldur olacaktır. Devama tıklayıp önümüze çıkan ekran da e-posta adresi yazılıp gizli soru cevaplanmalıdır. Yeni şifre belirlendikten sonra işlem tamamlanmış demektir.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra Facebook giriş yapılmak istendiğinde kullanıcının karşısına siz misiniz diye bildirim çıkmaktadır. O bildirime tamam diye tıklandığında hesap açılmaktadır.

Bazı durumlarda da çıkan yerde kimlik doğrulaması istenmekte. Kimlik görüntüsü gönderildiğinde inceleme yapılıp size en kısa süre de dönüş yapacaklarını belirtirler.

Bazende gönderdikleri kodu bir kağıda yazıp yüzünüz görülecek şekilde elinizde tutup fotoğraf çekilip bu fotoğrafı göndermenizi isterler.

Yine de sorunla karşılaşıyorsanız Facebook iletişim formu doldurulabilir. Giriş sorunu formu olarak geçmekte.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours