Twitter hesabım çalındı çözümü nedir?

Çalınan Twitter hesabını kurtarmak için ne yapılmalı? Sosyal medya hesaplarımızda birçok özel bilgimiz bulunmakta. Fotoğraflarımız, mesajlarımız bizim için oldukça özeldir. Bu hesaplarımızın güvenliğini sağlamak için bazı güvenlik önlemleri alsak hesabımız çalınabilir. Twitter hesabım çalındı ne yapmam lazım diyorsanız bazı kurtarma adımlarını izleyebilirsiniz.

teknik destek

Twitter hesabım çalındı

Hesabınızın çalındığını anladığınızda ilk olarak support.twitter.com/forms/hacked bu
adrese girerek mail adresinizi veya cep telefonu numaranızı daha önceden onaylamışsanız cep telefonu numaranız ile hesabınızı kurtarabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda hesap çalındıktan sonra bu bilgiler değiştirilebilir. Bu gibi durumlarda ise aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

Twitter çalınan hesabı geri alma

Eğer uygun görülürse Twitter sizden kimlik doğrulaması istiyor olabilir. Kimliğinizi göndererek 1-3 gün içerisinden incelenmesini beklemeniz gerekir.

Twitter hesabınızın size ait olduğunu aynı zamanda iletişime geçerek de gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda Twitter’a hesabın size ait olduğunu ispatlamanız gerekir. Burada en çok işe yarayan nüfus cüzdanı görüntüsünü göndermektir. Göndereceğiniz bilgiler sonrasında bir süre inceleme yapılacaktır. Daha sonra hesabın sizin olduğu kanaatine varıldığında ise hesabınıza tekrar giriş yapabileceksiniz.

Twitter hesabınızı güven altına almak içinse bazı basit yöntemleri kullanabilirsiniz. Öncelikle şifrenizi tek karakterlerden değil rakam, harf, işaretlerden oluşturmanız ve küçük, büyük harflerden oluşturmanız şifrenizin kırılmasını zorlaştıracaktır. Aynı zamanda mail adresinizin de aynı şekilde güçlü bir şifreye sahip olması gerekir. Çünkü hem Twitter hem de mail adresiniz çalınırsa bir daha giriş yapmanız oldukça zor olacaktır. Son olarak gereksiz uygulamalardan ve bilmediğiniz uygulamalardan uzak durmanızdır. Bu tür uygulamalar sizin  hesabınızı her zaman tehlikeye sokacak ve hesabınızın güvenliğini tehdit edecektir.

Twitter hesabım çalındı çözümü nedir?

Twitter hesap kurtarma adımı çözüm olmadıysa, Twitter resmi sitesinde yer alan yardım bölümünü incelemeniz önerilir. support.twitter.com/forms

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours