Yerli arama motoru Yaani

Yaani arama motoru nerenin hangi firmanın? Arama moturu, internet ortamında belkide en fazla kullanılan sitelerdir. Son dönemde global olarak hizmet veren arama motoru şirketleri kurulduğu gibi bazen bölgesel veya ulusal bazda sitelerde kurulabilmektedir. Aslına bakarsanız her global arama sitelerinin ilk başlangıcı da büyük bir ihtimalle ulusal çaptadır. Amerikalıların Google, rusların yandex’i bizimde Yaani arama motorumuz oldu.

teknik destek

Yerli arama motoru Yaani yapılan bir etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı. Peki yerli arama motorumuzun özellikleri nasıl olacak, hangi şirket tarafından geliştirilecek ? Bu sorularınıza cevap vererek haberimize devam edelim.

Yerli arama motoru Yaani

1 15

Yaani arama motoru Turkcell tarafından geliştirilmektedir. Turkcell yaptığı etkinlikle geliştirdiği Yaani sitesini bizlerle paylaştı. Yaani bir çok güzel özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Gelin birlikte bu özelliklerine bir göz gezdirelim.

Yaani arama motorunda aile koruma modu, konum bazlı arama, en yakındaki vizyon filmleri arama, kota yemeyen arama, sosyal medya gündemi ve alışverişte en ucuz seçenek gibi özellikler bulunmaktadır. Ayrıca Turkcell kullanıcılarına özel olarak yaani üzerinden yapılan aramalarda internet kotası harcanmayacaktır.

Şuan itibariyle App Store’de ve Google Play Stopre’de yaani aram motoru uygulamasını indirelebilir haldedir. Daha sonraki dönemlerde ise ülkemizde üretimi yapılan cep telefonu modellerinde yaani uygulaması varsayılan olarak gelecektir.

Yaani kullanıcıları kendilerince önemli buldukları bilgilere tek bir yer den ulaşabilecekler. Bir nevi internetlerini kişiselleştirmiş olacaklar.

Yaani arama motorunun en büyük özelliği ise Türkçe dil mantığını özümseyen bir yapıya sahip olamasıdır. Ayrıca ülkemizdeki alışkanlıklar göz önüne alınarak bir yapıya kavuşa site ileride çok kullanılanlar arasına gireceğini düşünüyoruz. Bu arada bu arama motoru sadece mobil telefonlar üzerinden kullanılabilmektedir.

Yaani arama motorunda yine Google olarak kullanılmakta…

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours