Galaxy S9′ a yeni parmak izi teknolojisi geliyor

Mobil sektörde bir çok yeni gelişme her gün karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Apple ile Samsung arasında yaşanan rekabet bu yeniliklerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Aslına bakarsanız son dönemde daha çok yenilik üreten firma Samsung gibi durmaktadır. iPhone modellerini ikiye ayırdığınızda içinden bir Samsung teknolojisi çıktığını göreceksiniz. Artık ekranda da Apple OLED kullanarak cam olarak’ta Samsung firmasının geliştirdiği ekran teknolojisini kullanmaya başladı. Fakat Apple firmasının bir özelliği var aldığı teknolojiyi olduğu gibi almayarak daha stabil çalışır vaziyette telefonlarına koymaktadır. Bu haberimizde yine Apple firmasını yapamadığı bir yeniliği Samsung Galaxy S9 modelinde çıkarmaya hazırlanıyor. Detayları aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

teknik destek

Galaxy S9 yeni parmak izi teknolojisi

Galaxy S9' a yeni parmak izi teknolojisi geliyor

Samsung firmasının bir yıl çıkaracağı amiral gemisi Galaxy S9 ile ilgili bilgiler internette yayınlanmaya başladı. 2018 yılının Eylül gibi duyurulması düşünülen telefon  ile ilgi şu ana kadar bir çok bilgi internette yayınlandı. Bu yayınlanan  bilgilerden bir tanesi ise özellikle teknoloji takipçilerin dikkatini çekmiş durumdadır. Ekran kasa tasarımlarında yaşanan köklü değişiklikler sonucunda markalar bazı özellikleri telefonlarında kaldırmak zorunda kaldılar.

Akıllı telefon sektöründe gördüğümüz rekabet bir çok firmanın yeni teknolojiler bulmasına sebep olmaktadır. Bu tatlı rekabet hem Apple hemde Samsung firmasına güç katmaktadır. Son çıkan amiral gemilerde parmak izi okuyucusu telefonların başına neredeyse bela olmuş konumdaydı. Apple firması bu sorunu Face ID yani yüz tanıma sistemi ile çözerken Samsung ise son modelinde kullandığı ve beğenilmeyen parmak izinin yerini değiştirmeye hazırlanıyor.

Galaxy S9 özellikleri bazı yenilikleri yanında getiriyor!

Firmanın yaptığı patent başvurularının bir örneği internet ortamına sızdı. Bu şekilde bir çok kişin,in beklediği teknoloji ortaya çıkmış oldu. Yayınlan dokümanlara baktığımızda ise  Galaxy S9 modelinde ekran altında parmak izi sensörü konulacak. Bu durumda firma iki farklı yöntem uygulaması bekleniyor.

İlk olarak tekrardan bir parmak izi okuyucusunu Samsung telefon ekranına koymasıdır ki bu seçenek aslına bakarsanız çok da iç açıcı değildir. Çünkü bu şekilde bir işlemin yapılması Infinite Display teknolojisinin sonu olur. Diğer seçenek ise ekran altına yerleştirilecek bir parmak izi okuyucusu ki bu yapılırsa firma muazzam bir şey başarmış olacak. Umudumuz Samsung firmasının ikinci seçeneği yeni modelinde hayata geçirmesidir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours