iPhone batarya nasıl değiştirilir?

iPhone cihazı olanlar ve cihazın pil ömrünü doldurduğunu düşünenler, telefon tamircilerine giderek yüksek ücret ödeme imkanı bulunmayanlar için, bu işi kendilerinin de yapabileceklerini belirtmek gerekiyor. Öncelikle hiçbir litium pilin sonsuza kadar yaşamadığını bilmek gerek. iPhone cihazlar yaşlandıkça pillerinin ömrü de kısalır. Bu durum da, beklemeyen kapanmalara ya da cihazın çalışmasında yavaşlama olmasına neden olabilir. iPhone batarya değiştirme nasıl yapılır?

teknik destek

Yetkili servis desteği ile batarya değişimi

Cihazın garantisi halen devam ediyorsa, Apple yetkili servise gidilerek ücretsiz batarya değişimi yapılabiliyor. Ancak cihazın garanti süresi dolmuşsa, belirli bir ücret karşılığında batarya değişimi yapılabilir. iPhone bataryaları biraz maliyetli ürünler oldukları için, cihaz sahiplerinin bataryayı kendilerinin değiştirebilecekleri kolay yöntemler de bulunuyor.

screenshot.18868992

Bataryayı değiştirme

Bunun için gerekli olan bazı materyallere ihtiyaç var. Bunlar; iPhone bataryası, metal toplayıcı, yıldız tornavida, spudger, cımbız, yapıştırıcı ve kurutucu olarak sıralanabilir. Cihazın alt tarafında bulunan pentalobe vidalar çıkarılarak cihaz ekranı yavaş bir şekilde gövdeden ayrılmalıdır. Ekranı bataryaya bağlamakla görevli kablonun üst tarafta bağlı bulunduğundan emin olmak gerekiyor. Kabloya özellikle dikkat edilmelidir.

Batarya bağlantılarının bulunduğu vidalar sökülür ve LCD ekran tamamen gövdeden ayrılır ve batarya çıkarılır. Yapışkan bir bant kullanılarak yeni batarya yerine sabitlenerek vidalar yerine takılır. Yeni bataryayı takma işlemi bu kadar sürüyor. İşlem aslında oldukça basit. Bu işlemin bizzat yapılmasının tek sakıncası, cihazı satma durumu olduğunda değer kaybetmesine neden olunmasıdır.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours