Kopyalanan imei sorunu için çözüm

İmei numarası çalındı mı? IMEI sistemi kullandığınız cihazın uluslararası kimliğidir. Bu kimliğin bir eşi benzeri yoktur. IMEI numaraları, kullandığınız cihazın numarasına ya da hesabınıza değil direk cihazınıza bağlıdır. Cihazınız çalındığı zaman takip etmesi kolay olur ve kullanılan şebeke sisteminden cihazınız anında kapatılarak çalan kişi tarafından kullanılması engellenir.

teknik destek

Cihazınızın IMEI numarasını klonlaması demek direk telefon kimliğinizi klonlaması ile aynı anlama gelir. Cihazın IMEI numarasını öğrenmek için *#06# tuşlarını boşluk bırakmadan yazmanız sonuca ulaşmanızı sağlar.

Telefonun imei numarası klonlandı ise ne yapılmalı?

Bu işlemi yapan kişilerin yakalanması kolay değildir. IMEI numarası klonlanan telefonunuzun faturası bulunuyorsa, faturasıyla beraber cihazın Türkiye’de bulunan ana yerine başvuru yapmanız gerekiyor. Bu başvuru anında, cihazın size ait olduğunu anlayabilmeleri için bir kimlik fotokopisi isteyebilirler. Telefona takılı olan SIM kart bilgilerine ait numara yada abone bilgilerini de isteyebilirler. Tüm bu bilgileri bir dilekçe ile hazırlayıp sunmanız gerekebilir.

Telefonun imei numarası çalınmalara karşı koruma!

IMEI numarası çalınan telefonlar kişileri uzun bir süre kişileri uğraştıracaktır. Bu neden ile önden tedbirleri almalısınız. Bu sayede cihazın IMEI numarasını kötü niyetli şahısların eline geçmesini önlemelisiniz. Peki bu işlemler için neler yapabiliriz? Öncelikle cihazlarınızı güvenmediğiniz şahıslara kısa süreliğine bile olsa vermemelisiniz. Cihazın olası bir arızasında bilindik ve güvenilir teknik servisleri tercih etmelisiniz.

Cihazda virüs programı bulundurunuz. Ama işe yarayan. Bazı virüsler imei numarasını klonlayabiliyor.

Cihaz kutusuyla beraber fatura belgesini telefonu satana kadar saklamalısınız. İmei sorgulamasını turkiye.gov.tr/imei-sorgulama sitesinden yapabilirsiniz.

screenshot.18868976

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours