OLED ekranlı iPhone gelmeye devam edecek

OLED ekranlı iPhone! Apple firması yeni telefon modelleri ile artık gündemden düşmüyor. iPhone 8 modelinden sonra şimdide iPhone X modeli, dikkatleri üzerinde toplamış durumda. iPhone X modeli OLED ekran olarak çıkacak ilk telefon modelidir. Fakat şimdiden Apple firmasının iki OLED ekranlı telefon üzerinde daha çalıştığı bilgisi internete düştü.

teknik destek

OLED ekranlı iPhonelar gelmeye devam edecek

1 3

Güney Kore’de OLED ekran üreticilerinin de geldiği iddia edilen bilgilere göre Apple şimdiden OLED ekran üretiminde lider firma olan Samsung Display’e 5.85 inç ve 6.46 inç boyutlarında siparişler vermiş.  Ayrıca 5.28 inç boyutlarında OLED ekran siparişi de verildiği fakat Apple bu siparişini daha sonra iptal ettiği gelen bilgiler arasında yer almaktadır. Bu iptal sebebi ise uzmanlar tarafından iPhone X modelinin daha küçük ekranlarda satışa sunulmasının sıkıntı olacağı yönünde açıklanmıştır.

Büyük ekranlı telefonlar için firmanın diğer bileşenler içinde sipariş verdiği ayrıca 6 inç üstü LCD ekranlı iPhone modelleri için Japan Display’e sipariş verdiği sızan bilgiler arasında yer almaktadır. Bu bilgiyi sizlerle paylaşırken şunu hatırlatalım. iPhone 8 modelinde firma 4.7 inç, iPhone 8 Plus modelinde ise 5.5 inç ekran kullandığını hatırlatalım.

Bu bilgilere baktığımızda şirketin 6 inç ekran siparişleri bu yıl çıkardığı telefon için oladığı anlaşılmaktadır. 2018 yılında 5 inçten daha büyük ekranlı telefon çıkarmayacak olan Apple’ın bu siparişini 2019 modelleri içinde isteyebileceği tahmin ediliyor. Apple firmasını ekran boyutunu bu kadar büyütmesinin sebebi ise kullanıcılarının multimedya ihtiyaçlarını artık daha düşük ekranların karşılayamaması ve ezeli rakibi Samsung’un Galaxy S8 modelini, 6.2 inç ile piyasaya sürmesidir.

Daha  iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri kullanıcıları ile buluşmadan şimdiden gelecek yılın dedikoduları yapılmaya başlanıldı.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours