WhatsApp atılan bir mesaj telefonu çökertebiliyor

Whatsapp’ ta gönderilen bir mesajla telefon çöktü. Milyonlarca kullanıcının telefonunda yüklü olan mesajlaşma uygulaması whatsapp programsal bazı hatalar nedeni ile programda donmalara, hatta telefonlarda çökmelere sebep olabiliyor. Özellikle android kullanıcılarının bazı karakterleri girerek şaka amaçlı gönderdiği mesajlar bu hataya sebep olabiliyor. Özellikle ios işletim sistemine sahip olan telefonlarda Hindistan yerel olan Telugu dili karakterleri programın donmasına, hata vermesine ve telefonun resetlenmesine neden olmaktadır.

teknik destek

Virüs bulaştı sorunu: Son yıllarda yazılan bazı zararlı yani virüslü kodlarla atılan mesajlarda cihazı kontrolünü veya kullanılmaz hale getirebiliyor. Bundan dolayı güncel virüs uygulamaları kullanmanız gerekiyor.

Telefona zarar veren mesaj nasıl anlaşılır?

Telefonu çökerten mesaj! Android telefonlarda Whatsapp kullanırken size gelen mesajda ”siyah notaya tıklayın” veya ”buraya tıklayın” gibi bir ifade var ise telefonun çökmesine neden olabilir. Bu tür mesajlarda siyah noktaya dokunulmamalı, mesaj hemen silinmelidir.

iOS işletim sistemine sahip telefonlarda ise Telugu dilinin karakterlerinden gelen mesajların silinmesi ve yine bu mesajlara dokunulmaması gerekiyor. Eğer yanlışlıkla mesaj açıldı ise telefon sürekli olarak resetleme yapacaktır.

screenshot.18868980

Telefon çöktü ise neler yapılmalı?

Android telefonlara gelen mesajın açılması telefonda çökme yaptıysa, gelen mesaj silinmesi gerekiyor. Cihaza format atılabilir. Ya da yeniden rom atılmalı ve daha dikkatli davranılmalıdır. Bu tür durumları engellemek için güncel android sürümlerini kullanılmalıdır.

iOS sistemli cihaz çöktü ise, telefonu DFU modunda resetleme yaparak bu sorundan kurtulmak mümkün hale gelmektedir. Bununla beraber telefonun güncel sürümünü yüklemek bu tür problemlere engel olacaktır.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours