WhatsApp üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı

Dün 00′ a doğru Whatsapp gelen fotoğrafı açınca veya indirme butonuna dokununca ‘İndirme başarısız. Üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı lütfen yeniden göndermesi için Mustafa ile iletişim kurun‘ sorunu çıktı. Sıkıntının neden kaynaklandığına dair bir açıklama yapılmadı. Lakin sunucu sorunu veya bir çalışma yapıldığı düşünülüyor.

teknik destek

Tüm uygulamalarda ama özellikle yoğun kullanıma sahip olanlarda standart olan bazı hata mesajları vardır. Bu telefon işletim sistemine göre değişebiliyor. Yani hata aynı ama verilen mesaj farklı olabiliyor.

Aşağıda yer verdiğimiz resim Samsung cihazdan alındı ama iPhone’ da daha farklı bir uyarı veriyordu. Onda ise fotoğraf indirilemedi şeklinde uyarıda bulunuyordu.

WhatsApp indirme başarısız hatası

Geçmişte bu uyarı biraz daha farklıydı ama sorun aynıydı. Anladığımız kadarıyla çıkan hatalar için geliştiricinin belirlediği mesajlar bazen değişebiliyor.

Sunucu hatalarında, uygulamada çıkan yazılım sıkıntılarında, port ile ilgili sıkıntılarda ve arızalarda standart uyarılar var.

Gelen video üstüne dokunulduğunda erişimin olmadığını gösteriyor. Ama ön izlemeli halinden azda olsa fark ediyorsunuz. Bu da kişiden çıktı ama sizin cihazınıza indiremediğini gösteriyor. Sanki izinlerde sorun varmış gibi davranıyor.

Üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı ne yapılmalı?

Şimdi buradaki sıkındı bazen genelde olurken bazen bazı kullanıcılarda görülebiliyor. İşte genel olmayan durumlarda yapılacakları sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Genel olanlarda beklemeniz gerekiyor.

  • Telefonun kapatılması ve internet bağlantısının farklı kanallarla yapılarak denenmesi gerekebilir.
  • Web kullanımı yani bilgisayardan açarak aynı durumla karşılaşılıyor mu bakınız.
  • Uygulama önbellek ve cihaz verileri silinip kontrol edilsin.
  • Kullanışlı bir kaç DNS ile test edin. Vpn sonradan bakılabilir.

Arada bir bize Whatsapp’ tan gelen medyayı açmaya çalıştığımda böyle bir medya yok veya silinmiş gibi yazanlar oluyor. Burada ya gönderen kişi karşı tarafa tam ulaşmadan bağlantısını kestiğinde, sildiğinde ve telefondaki bakım uygulamasının yaptığı temizlikten kaynaklı olduğu anlaşılıyor.

WhatsApp uzgunuz bu medya dosyasi 2
WhatsApp üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours