Android’in Yeni Sürümü: Android O

Android dünyanın en önemli iki işletim sisteminden biri olarak gösterilmektedir. Milyonlarca kullanıcıya ulaşan sistem, gitgide kendini geliştirmeye devam etmektedir. O harfinin ise Oreo olarak adlandırılması beklenmektedir. Bu sistem cep telefonları ve tabletler için yeni işlevler sunmaktadır.

teknik destek

Google’ın yeni işletim sistemi Android O, bütün teknoloji aleminin ana konusu olarak göze çarpmaktadır. Milyonlarca kullanıcısının istediği özellikleri sunmak için çalışan Google’ın üzerinde her zamankinden daha fazla baskı olduğu görülüyor.

Google önceki sürümlerde tatlı isimlerini kullanarak bütün kullanıcılarını eğlendirmeyi başarmıştır. Şirketin bu durumu yeni sürümünde de devam ettirmesi bekleniyor. Tabiki de tatlı olması büyük ihtimal olan O harfinin Oreo’yu simgeleyeceği tahmin edilmektedir.

Android 7.0 Nougat

Android’in en son sürüm olarak Nougat yayınlanmıştı. Önceki sürümleri ise Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop ve Marshmallow olarak adlandırılmıştı.

Google’ın bu sürümle yapmak istediği en önemli özellik pil ömrü olarak görülüyor. Bu yeni sistem, telefonunuzun  daha uzun süre çalışması için yer güncellemeleri, arka plan ve yayınlara odaklanarak, arka planda çalışan uygulamaların etkinliğini azaltmayı hedeflemektedir. Diğer bir özellik ise uygulamaların bildirimlerinin daha kolay size ulaşmasını sağlaması olarak gözükmektedir. Bildirimleri bir kanala göre gruplandırmanızı sağlayan sistem; onları öncelik sonralığa göre listeleyebilmenize olanak sağlamaktadır.

Picture-in Picture modu ise özellikle belirli uygulamaları kullananlar için beğeni topladı. Bu mod, belirli uygulamaları kapatmadan diğer uygulamayı açmanızı sağlamaktadır.

Google ayrıca, çalınan müziğin ses kalitesini arttırmak için yeni ses codec bileşimleri ekleyerek, Android’in daha iyi ses kalitesine ulaşmasını sağlamaktadır.

Çok önemli tasarımsal değişiklik beklenmemekte olup, simgelerin ise biraz farklı görülebileceği beklenmektedir.

Çıkış Tarihi:

Android O’nun Google Pixel 2 ile ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenmektedir. İlk olarak Pixel ve Nexus markalı telefonların kullanacağı sistemin aşamalı olarak diğer telefonlara da gelmesi beklenmektedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours