Google, İphone’da Yer Alabilmek İçin Her Yıl Milyarlar Ödüyor

Google, dünyada en çok satan telefon iPhone’nun işletim sistemi olan iOS’un varsayılan arama motoru olabilmek için her yıl Apple’a en az 1 milyar $ ödeme yapıyor. Bu yılki açıklanan rakamlara göre ise, Google’un Apple’a 3 milyar $ ödemesi bekleniyor.

teknik destek

Amerikan kökenli araştırma şirketi Bernstein’in yaptığı araştırmalar sonucunda Apple’ın, Google arama motorunu iOS platformunda varsayılan arama motoru olarak kullandığı için yaklaşık 3 milyar $ aldığını bildirdi. Bu rakam Apple için sadece gelirinin %5’ine denk geliyor. Google ise, kazancının yarısını iOS platformu üzerinden yapılan aramalardan kazanıyor.

google iphone

Araştırma şirketinin analistlerinden olan A.M Sacconaghi Jr, “Yaptıkları araştırmalardaki belgelere göre 2014 yılında Google, Apple’a 1 milyar $ ödedi. Yakın zamanda da bu miktarın 3 milyalara çıkacağını tahmin ediyoruz. Google şirketinin kar durumu incelendiğinde karının büyük bölümünü Apple’a ödediğini” söyledi.

Google’un yıllık şirket karının yarısı Apple’a ait İos platformları üzerinden gelmesinden dolayı, Google’un Apple ile olan lisans anlaşmalarına sadık kalması bekleniyor. Bu yüzden Google ile Apple daha çok kazan-kazan stratejisini benimsemiş durumda.

Bernstein’in araştırmalarına göre, Google daha önceleri iPhone ve iPad üzerinden kazandığı paraların bir kısmını Apple’ a ödediği söyleniyor. Araştırma şirketine göre bu miktar Google’un kazançlarının yaklaşık %34’üne denk geliyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours