Motorola’dan Kendini Onarabilen Ekran Teknolojisi

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden biri olan Motorola, yeni bir fikrin patentini alarak teknoloji dünyasını ayağa kaldırdı. Motorola firmasına göre, telefon ısıl işlemle kendi kendini tamir edebiliyor. Şu anlık bu fikrin patentini alan firmanın bu teknolojiyi ne zaman hayata geçireceği ise şu anlık belirsiz.

teknik destek

Akıllı telefonlarda hepimizin korkulu rüyası tabiki de ekranın kırılmasıdır. Özellikle Galaxy S6,S7,S8 gibi ekranı tamamen cam olan bir telefon kullanıyorsanız telefonunuza çelik yelek bile taktırmayı düşünebilirsiniz. Motorala firması ise, telefonların ekranlarının kırılma sorununa kısmen de olsa bir çözüm getirmeye hazırlanıyor. Şirket, şu anlık bu fikrin patentini almış durumda.

Moto Z Force 6

Motorala firmasından yapılan açıklamada şöyle denilmektedir :  Akıllı cam’ olarak isimlendireceğimiz bir ekran camı sayesinde ekranımızda bir çatlak oluştuğunda, cihaza hasarlı bölgeyi tarif ediyoruz. Cihaz o bölgeye ekrana bağlı teller ile elektrik göndererek ısıl işlem uygulamakta ve onarmaktadır. Akıllı telefonumuz bu sayede  yeniden hasarsız bir  ekrana kavuşuyor.’’

Bu işlem her ne kadar basit olarak gözükse de göründüğü gibi kolay değil. Firma da bu konuda oldukça temkinli davrandı. Şirketin patentle ilgili açıklamasında’’ en azından bazı deformasyonları onarabilir’’ ve ardından ‘’ Akıllı camın parçalanması veya iç parçaların zarar görmesi durumunda yeniden onarım söz konusu değildir.’’ Olarak ifade edilmesi gelecek için ümit vaat eder niteliktedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours