Sim Kartlar Tarih Oluyor eSIM Geliyor

Sim kartlar hepimizin hayatının belirli bir anında sorun çıkartan küçük eşyalar olarak bilinmektedir. Pin kodunu bilmediğimiz için belirli sorunlarla karşılaştığımız Sim kartlar artık tarihe karışıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, sim kartlar artık telefonların içine gömülü olarak satışa sunulacak. Bu uygulamadan kısa bir süre içinde de eSIM teknolojisi sayesinde sim kartı çıkarıp takma sorunu tarihe karışacak.

teknik destek

esim

Dünya geneli 800 civarı mobil operatör bulunuyor. Bu operatörlerin her birinin kendisine ait sim kartları bulunmaktadır. Kullanıcılar ise numara taşıma veya operatör değiştirme işlemlerinde sürekli olarak sim kart değiştirme sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar. Bu da bazen çekilmez hale gelebiliyor.

Bazı teknoloji şirketleri ise bu sorunu ortadan kaldırmak ve yerine daha kolay bir çözüm üretmek için çabalıyorlar. eSIM adı verilen teknolojiyle birlikte tek tip sim kartının olması planlanmaktadır. Bu sim kartlar telefonların içinde gömülü olacaklar ve mobil cihaz satın alırken ayrı olarak sim kart alma sorunundan kurtulmuş olacağız. Bu sim kartın bütün operatörleri destekleyeceğini söyleyelim. Bu sayede her telefon değiştirdiğimizde sim karı değiştirme veya kırdırma gibi problemlerle karşılaşmayacağız.

Intel, Microsoft, Qualcomm şirketleri 2013 yılından itibaren bu husus üzerinde çalışmalar yürütmektedir. Ortak olarak yürütülen çalışmaların sonuç verdiği görülmektedir. Şu anlık eSIM teknolojisi Samsung Gear S3 modelinde kullanıyor. Bir yıl içinde de piyasaya sürülüp kullanıcıların eline geçmesi planlanıyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours