Türk Bilim İnsanları Keşfettikleri Gezegene İsim Arıyor

Türkiye’de çalışmalarını sürdüren üç doktora öğrencisi ve bir bilim adamı tarafından yeni bir gezegen keşfedildi. Gezegenin, Güneş Sisteminden 212 ışık yılı uzakta olduğu tahmin ediliyor. Bilim adamları tarafından yeni keşfedilen gezegene, “Türk” ya da “Atatürk” adının verilebileceği bildirildi.

teknik destek

Daha önceleri ABD’de çalışmalarını sürdüren Türk kökenli uzay bilimcisi Burçin Mutlu Pakdil yeni bir galaksi keşfetmişti. Pakdil’in galaksi keşfinden sonra bizleri onurlandıran bir başka olay ise, Ankara ve Ege Üniversitesi’nde görevli 3 doktora öğrencisi ve bir bilim insanı tarafından bulunan yeni gezegen oldu.

turk bilim insanlari ilk kez bir gezegen kesfetti 9926064 8 o

Yeni keşfedilen gezegenin Güneş Sistemine yaklaşık olarak 212 yılı uzaklıkta, Jupiter’den yaklaşık 1.5 kat büyük olan bir öte-gezegen olduğu bildirildi. Gezegenin Jupitere benzediği ve yaşam olmadığı tahmin ediliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz yaptığı açıklamaya göre, bu gezegenle ilgili makaleleri Astronomy&Astrophysics dergisinde yayınlanmış.

Bu dört bilim adamının çalışmalarıyla ilk defa Türkler tarafından bir gezegen bulunmuş oldu. Mesut Yılmaz’a göre, bu gezegenin ismine bir Türk ismi koyulabilir. Daha önce Japonya, Rusya ve Amerika’da buldukları gezegenlere kendi isimlerini vermişti. Mesut Yılmaz’da yeni gezegenin Türk, Türk ve Atatürk isimlerinden biriyle anılabileceğini söyledi.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours