Windows 10 iki bilgisayarı birbirine bağlama

Windows 10 iki bilgisayar birbirine nasıl bağlanır? İki bilgisayar arasında bir bağlantı kurmak farklı özellikleri aktif etmek için gerekir. Bu kimi zaman doya aktarma ihtiyacı için ortaya çıkabilirken kimi zamanda karşılıklı oyun oynamak içinde gerek duyulan bir işlemdir.

teknik destek

Windows 10 iki bilgisayarı birbirine bağlama işlemi için kablo ile bağlanma yöntemi sizin işinizi çözecektir. Windows 10 iki bilgisayarı kablo ile bağlama Kablo ile bilgisayarları birbirine bağlamak için iki kablo çeşidi seçilebilir. Biri standart bir ağ kablosu olurken diğeri ise HDMI kablosu olabilir. Aralarındaki fark ise oldukça fazladır. HDMI kablo standart ağ kablosuna göre daha hızlı bir şekilde veri aktarma işleminin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Windows 10 iki bilgisayarı birbirine bağlama

Windows 10 iki bilgisayarı birbirine bağlama

Yapmanız gereken işlem iki bilgisayara aynı kablonun uçlarını taktıktan sonra bilgisayarın sağ alt kısmında bulunan ağ görüntüsüne sağ tıklayıp Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni Aç’a tıklamanız. Daha sonra sol tarafta bulunan Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin bölümüne tıklayın ve karşınıza çıkan Ethernet bağlantısına sağ tıklayıp özellikleri açın. Karşınıza çıkacak pencereden İnternet Protokolü Sürüm 4’e çift tıklayın ve otomatik olarak bir IP adresi al seçeneğinin altında bulunan Aşağıdaki IP adresini kullan seçeneğini aktif edin. Ip adresine 192.162.x.x olarak bir IP gibin ve tamam diyerek pencereleri kapatın. Burada x yerine 255 e kadar istediğiniz rakamı seçebilirsiniz. İki bilgisayarda da aynı işlemi yapın ve farklı IP verdiğinizden emin olun.

Bu işlemler bittikten sonra paylaşım yapmak istediğiniz klasörü paylaşıma açın. Ağ klasörüne girdiğinizde bu dosyayı görecek ve dosya aktarımına başlayabileceksiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours