Snaplere üç boyutlu nesneler

Snap İnc.’nin geçtiğimiz yıllarda satışa sunduğu Spectacles gözlüğü yeni versiyonu çıkarılıyor. Gözlüğün yeni versiyonu daha gelişmiş olacak ve gözlükte arttırılmış gerçeklilik desteği de bulunacak.

teknik destek

Bilmeyenler için Spectacles gözlüğü Snap İnc. tarafından çıkarılmış, harika anılarınızı kendi bakış açınızdan çekip snap atabileceğiniz bir güneş gözlüğüdür. Gözlük gençler içinde popüler olmuş ve kullanılmaya başlamasıyla Snapchat aldığı pozitif geri dönüşle gözlüğü geliştirmek için çalışmaya başlamıştır. Şimdi ise Snapchat tarafından bu gözlüğe, günümüzün en önemli icadı arttırılmış gerçeklik özelliği getirmeyi planlıyor.

Alınan bilgilere göre Snapchat tarafından çıkarılacak gözlükte, kameranın derinlik algısı çok ileri bir seviyede olacak ve snaplere 3 boyutlu nesneler koyma imkanı olacak.

Snaplere uc boyutlu nesneler 1

Gözlük yapısı nasıl olacak?

3 Boyutlu nesneler: Snapchat’ten sızdırılan bilgilere göre gözlük görüntü olarak bir güneş gözlüğüne benzeyecek. Gözlükte derinlik algısı üst düzey kameralar bulunacak. Ayrıca snaplere 3 boyutlu nesne yerleştirme imkanı veren gözlükte, nesnelerde sadece snaplerle sınırlı kalmayacak Yani şu demek oluyor; gözlükteki özel mekanizmalar sayesinde 3 boyutlu nesne aynı zamanda takan kişinin gözlüğünün ekranına da yansıyacak ve takan kişi snapten ziyade bu nesneleri de canlı canlı görebilecek.

Bu gelişmeler Snapchat’in teknolojik gelişmelere ayak uydurduğunu gösterir nitelikte. Zaten geçenlerde çıkan drone projeleri de teknoloji kulislerinde çok konuşulmuştu. Gerçekten de Snapchat bu teknolojik ilerlemesine devam ederse yakın zamanda bir sosyal medya yazılımında daha büyük bir şirkete dönüşecektir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours