Sitede tekrar eden konular için 301 yönlendirmesi

Tekrar eden konuları 301 yönlendirmesi ile oteriteli olan benzer sayfaya yönlendirme bazen çok işe yarayabiliyor. Tekrarlar ilgili konuların Google aramalarında geriye gitmesine neden olabiliyor.

teknik destek

Web sitesini yeni bir alan adına taşımak için SEO işlemlerinde kullanılan 301 yönlendirmesini kullanmak gerekir. Google’ın bu konuda önerdiği iki farklı yöntem üzerinden alan adı değişikliği yapılabilir. Google Site Araç Yöneticisi bu konuda sizlere yardımcı olmak için hazırlanmıştır.

301 Yönlendirmeleri

Alan adı değişikliği için hazırlık yapıldıktan sonra 301 yönlendirmesi aşamasına geçilebilir. Web sitesinin eski alan adına gelen backlink ve trafiği korumak adına tüm URL adresleri tek bir alan adına aktarılmalıdır. Bu işlemi yapabilmenin en kolay yolu, .htaccess dosyasının değiştirilmesidir.

Alan adı değişikliği

Dosyada yapılan değişiklikler sonrasında tüm URL adreslerinin tek bir kaynağa aktarılma işlemi başarıyla gerçekleştirilir. Daha sonrasında yeni alan adının belirlenmesi gerekir. Yeni alan adı belirlenirken robots.txt komutlarının ve meta etiketlerinin kaldırıldığından emin olunmalıdır. Hazırlanmış olan. htaccsees dosyası yeni alan adına aktarılarak güncel site üzerinden yayın yapılabilir.

Google’a bildirme

Alan adı değişikliği ve 301 yönlendirmesi yapıldıktan sonra Google’a bildirilmesi gerekir. Yeni alan adının aktif bir şekilde yayın hayatına başladığı ve arama motorunda üst sırada gözükmesi için herhangi bir engel olmadığı yönünde Google’a bir bilgilendirme maili gönderilmelidir. Eski alan adına gelecek olan istekleri 301 yönlendirmesi ile yeni alan adına aktarılması işlemi büyük bir önem taşır. Bunun başarıyla yapıldığından emin olunmalıdır.

1.267
Sitede tekrar eden konular için 301 yönlendirmesi
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir