Always on Display özelliği Galaxy S6 ve Note 5’ de

Samsung, firması bazı yeni özellikleri yeni telefon modellerinde kullanmaya başladı. Firmanın yeni getirdiği özelliklerden biride Always on Display’dir. Fakat bu kullanışlı özelliği firma ne yazıkki belirli bir model sonrasından kullanmaya başladı. Daha önce çıkan ve üst model seviyesinde olan telefonlarda bu özelliği kullanmamaktadır.

teknik destek

Always on Display özelliği

Always on Display özelliği Galaxy S6 ve Note 5’ de

Samsung firması Always on Display özelliğini ilk olarak Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde kullanmaya başladı. Always on Display ne demektir ? Bu özellik ile ekranınız her daim açık kalmaktadır. S7 modelinden önce çıkan s6 ve Note 5 modellerinde bu özellik kullanılamamaktadır. Fakat artık bu özellik bu modellerde de kullanılabilecek, peki nasıl ?

Samsung amiral gemisi konumundaki telefon modellerinde şarj örünü uzatmak bataryanın daha uzun kullanılabilmesi için S7 modeliyle birlikte Always on Display özelliğini sundu. Always on Display özelliğini ne yazıkki S6 ve Note telefonlarına firma tarafından konulmadı. Firmanın yaptığı açıklamaya göre Always on Display özelliğinin kullanılabilmesi için telefonlarda özel bir çipin olması gerektiği 2017 öncesinde üretilen telefon modellerinde ise bu çipin olmadığı için kullanılamadığıdır.

Bu açıklamadan sonra firma bu özelliği eğer bu telefonlara koyduğunda daha az şarj yerine daha fazla şarj tüketimi olacağından koymadıklarını belirtiler. Fakat android geliştirici platformlarından biri olan XDA geliştiricileri bu özelliği bu telefon modellerine koyabilmek için çalışmalara başladılar. Çalışmalarını sonlandıran platform üyeleri artık bu özelliğin nougat sürüme sahip telefonlarda rahatlıkla kullanılabileceğini söylediler.

Kullanıcıların hizmetine sundukları ek bir yazılım ile bu özellik telefonlarda kullanılabilmektedir. forum.xda-developers.com/android/apps-games/root-display-samsung-device-running-t3691231 linkinde yer alan iki farklı APK dosyasını telefonunuza kurduğunuzda bu özelliği rahatlıkla kullanmaya başlayacaksınız. Bu işlemden sonra takvim, pil durumu ve diğer bildirimleri sürekli ana ekranda görebileceksiniz.

Halen geliştirilmekte olan bu özelliği kullanabilmek için telefonunuza root atmanıza gerek yoktur. Fakat telefonunuzda android 7.0 işletim sisteminin yüklü olması gereklidir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours