Android Cihazlarda Yeni Dönem: Samsung Tarayıcı

Reklam engellemeyi teşvik edecek bu tarayıcı bir donanım devi sayesinde yakında Android cihazlarda olacak.

teknik destek

Samsung’un mobil tarayıcısı pek tanınmış bir tarayıcı konumunda değildir. Şirketten yapılan açıklama ile yazılımın artık sadece kendi cihazlarında veya Google’ın bazı Nexus ve Pixel modellerinde değil, Android’ i destekleyen bütük akıllı telefonlarda bu uygulamanın yer alacağını duyurdu.

Halen test edilen uygulamayı Samsung Play Store’da bulabilirsiniz. Android işletim sisteminin kullanan telefonların çoğu Chrome internet uzantısını kullanmaktadır. Bu tarayıcı, şirketin yazılım alanında hırsını kaybetmediğini gösteriyor. Samsung tarayıcısının desteklendiği telefonlarda Android 5.0, lollipop veya daha yeni bir sürümün olması gerekir. Diğer modern tarayıcılarda olduğu gibi yer işaretlerinizi ve sekmelerinizi senkronize edebilme imkanı vermektedir.

samsung

Samsung mobil tarayıcının görme bozukluğu sorunu yaşayan kullanıcılar için yüksek kontrastlı bir görüntüleme modu içermesi diğer tarayıcılardan farklarından sadece birisi. Bu uygulamayı etkinleştirenlere ayrıca Samsung GearVR kulaklıklarına WebVR  desteğinin sağlanması ise diğer bir artı özellik olarak görülebilir. Menüde bir dizi reklam engelleyicisinin mevcut olması, reklam endüstrisine ve teknolojilerine ne denli bir tepki verdiklerini göstermektedir.

Samsung,bu tarayıcının  açık kaynaklı projelerden biri olan Chromium’a   dayandığını belirtmektedir. Samsung Internet geliştirici savunucusu Peter O’Shaughnessy, bir yazısında bu konuyu şöyle ifade etmektedir: “Chromium’tan sadece özellik taşımakla kalmıyor, aktif olarak onlara ve web standartlarına katkıda bulunuyoruz” diyerek yazılım alanında ne kadar hırslı olduklarını göstermiştir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours