Telefonda internet kota kısıtlaması

Telefonun internet’ ini kısıtlama! Ülkemizde cep telefonu operatörlerinin sunduğu paketlerde internet kotaları diğer ülkelere göre oldukça düşük kalmakta. Ortalama olarak bir paket aylık 2 GB alana sahip olmakta.

teknik destek

Daha yüksek internet paketlerine sahip olmak içinse yüksek tutarlarda tarifelere geçmeniz gerekmekte. Durum böyle olunca da kullanıcılar internet kullanımlarını kontrol altında tutmak için kota kısıtlaması yapmakta. Cep telefonunuzda internet kota kısıtlaması yaparak sizlerde kota aşımını önleyebilirsiniz. Bu uygulama özellikle faturaları cep telefonlarında oldukça önemli olacaktır. Çünkü kota aşımı sonucunda faturanıza yüksek meblağlar yansıyabilir.

Telefonda internet kota kısıtlaması

Telefonda internet kısıtlaması

Mobil veri sınırlandırma işlemini gerçekleştirmek için öncelikle cep telefonunuzun ayarlar
bölümüne giriş yapın. Daha sonrasında Veri Kullanımı bölümüne giriş yapın. Açılan ekranda Mobil Veri bölümü bulunacaktır. Buraya giriş yaptıktan sonra Mobil Veri Sınırı Belirleme bölümüne dokunun. Bu bölümde ise iki seçenek sunulmaktadır. Bunlardan üstteki seçenekte belirleyeceğiniz sınıra veri kullanımı ulaştığında artık internet kullanımınız otomatik olarak duracak ve veri aşımı engellenecektir. İkinci seçeneği aktif eder ve bir değer belirleseniz mobil veri kullanımınız belirlediğiniz değere ulaştığında sizlere uyarı gelecektir.

Veri sınırlama uyarı verdikten veya interneti durdurduktan sonra ek paket alırsanız tekrardan bu bölüme giriş yapıp yeni kotanızı belirleyebilirsiniz. Bu iki seçenek sayesinde artık kota aşım derdi ile uğraşmadan internet kullanımınızı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Cep telefonunuzun sunduğu bu özellik sayesinde fazla kullanım nedeni ile yüksek fatura
ödemenizi engelleyebilirsiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours