iPhone Android WhatsApp yedek alma

Android ve iOS iPhone cep telefonda WhatsApp uygulamasında yedek alma nasıl yapılır?

teknik destek

iPhone Android Mesajlaşma uygulamaları arasında oldukça popüler olan ve birçok kullanıcının tercih ettiği Whatsapp ile yedekleme yapma işlemi de oldukça kolaydır. Whatsapp mesajlarınızı yedeklemek istiyorsanız, Whatsapp yedek alma konusundaki bu yazımızda istediğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

WhatsApp uygulamasında Google Drive yedeği almak

Whatsapp uygulamasında mesajlarınızı yedeklemenin en kolay yolu Google Drive yedeği almanızdır. Yapılan güncellemelerin ardından Google Drive yedeklemesi de Whatsapp uygulamasının bünyesine katılmış oldu.

Whatsapp uygulamanızın ve Google Drive uygulamanızın güncel olduğundan emin olduktan sonra Whatsapp uygulamasını açın ve sağ üst kısımdaki üç noktalı simgeye dokunun. Açılan menü üzeriden Ayarlar> Sohbetler> Sohbet Yedeği yolunu izleyin. Gelen ekranda bazı seçenekler göreceksiniz. ‘Google Drive ile yedekle’ seçeneğine tıkladığınızda zaman aralıkları seçebilirsiniz. www.teknolojikhaber.net

Böylelikle işlem tekrarı yapmadan düzenli aralıklarla Whatsapp verilerinizin yedeğini alabilirsiniz. Diğer ayarlamaları da bu sayfa içerisinden yaptıktan sonra ‘Yedekle’ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Kısa zamanda yedekleme işlemi tamamlanır ve uygulamadaki verileriniz Google Drive hesabınıza saklanır.

IMG 6959

IMG 6960

IMG 6961

WhatsApp uygulamasında silinen mesajları geri yükleme

Whatsapp uygulamasında otomatik bir şekilde yedekleme alınır. Whatsapp ile gerçekleştirilen son yedeklemelere Google Drive hesabınızda sahip değilseniz, o zaman uygulamayı telefonunuzdan silip yeniden yüklemeniz gerekiyor.

Yükleme esnasında uygulama son bulunan sohbet yedeğini yüklemeyi isteyip istemediğinizi soracaktır. Bu aşamada ‘Yükle’ seçeneğine tıklarsanız, Whatsapp tarafından otomatik alınan yedek bellekten geri yüklenmiş olur.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours