Bilgisayarı otomatik kapatmaya ayarlama yolu

Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayarı otomatik kapanması için programsız gerekli ayarlama komutu!

teknik destek

PC başından bazen kalkıp saatlerce oturmuyorsanız, ve bilgisayarınız boş bir şekilde çalışıyorsa bu hem elektrik tüketimi bakımından hem de bilgisayarın boş bir şekilde çalışması bakımından size zarar verecektir. Her ne kadar dayanıklı cihazlar olsalar da, uzun süre soluksuz çalıştırmak cihazınızı yoracak ve belli bir dinlenme sürecine ihtiyaç duyacaktır.

Bilgisayarı otomatik kapatma

Bilgisayarı otomatik kapanmaya ayarlama yolu

Dinlenme sürecine ihtiyaç duymasının en büyük sebebi ise içinde bulunan ana kart, ekran kartı, ram gibi bileşenler kapalı bir kutu içinde sürekli çalıştığı için zamanla ısınma ve kasma yapacaktır. Eğer uzun süre açık bırakmıyor bilgisayar başında, uyukluyorsanız, bilgisayarınız için bir kapanma saati belirlemek sizin için iyi bir seçenek olacaktır. PC Otomatik Kapanmaya Ayarlama Yolu kısa ama biraz karmaşık bir yöntemi mevcuttur.

Komut sistemi ile kapatma
Bilgisayarınızın başlat kısmına gelip çalıştır yazın, karşınıza gelen uygulamaya tıklamalısınız, karşınıza gelecek satıra ”shutdown -s -t 3600” emrini girerek cihazınızı 60 dakika sonrasına kapanma emrini verebilir ve cihazınızı kapatabilirsiniz. Emirde belirtilen 3600 gerçek zamana dönüştürülünce 60 dakikaya tekamül etmektedir.

Bu zaman çevirilerini kendiniz yaparak daha uzun ve daha kısa kapanma yöntemlerini ekleyebilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak istemiyor ya da kapatmak istiyorsanız yine çalıştır komutuna gelerek satır kısmına ”shutdown -a” emrini girerek uygulamayı iptal edebilirsiniz. Bu uygulama size karmaşık ve uzun geldiyse, kapatma işlemi için yapılmış programları indirerek bilgisayarınızın belli zaman dilimlerinde kapanmasını sağlayabilirsiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours