Abd mallarına boykotta atılan adımlar neler

Abd Hükümetinin Türkiye’ye karşı uyguladığı gergin politika sonrasında, Türkiye Abd mallarını boykot etmek amacıyla bir takım adımlar attı. Abd mallarının boykot edilmesi ile ilgili başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere resmi makamlar tarafından demeçler verildi ve açıklamalar yapıldı.

teknik destek

Doların bozdurulması ve tekrar dolar alınmaması

Son dönemdeki Abd ile Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesinin en önemli sebebini oluşturan yükselen dolar kuruna karşı alınan önlemlerde, halka dolar bozdurulması ve tekrar dolar alınmaması çağrısı yapıldı. Bu açıklamalar resmi gazetede yer alarak kanun hükmü oluşturuldu. Ayrıca ekonomik anlamda oldukça önemli olan inşaat ve lojistik malzemelerinin satın alınmasında da Amerika menşei ürünlerin bulunduğu adreslerin tercih edilmemesi açıklandı.

Gıda alanında uygulanması hedeflenen boykot

Türkiye yıllardır, Abd’den gıda, içecek ve kozmetik ürün alanında da büyük ölçüde alışveriş yapan bir ülke olduğundan, Abd’nin bir çok ürünü Türk piyasasında yer alıyor. Bu ürünlerin marka ve isimleri liste haline getirilerek, resmi makamlar, sosyal medya ve gazetelerde sergileniyor.

Halkın bu ürünleri tercih etmeleri hakkında önerilerde bulunuluyor. Bu ürünler yalnızca gıda ve içecek alanında değil, cilt bakımı, kozmetik, sağlık, kağıt ihtiyacı gibi alanları da içerisinde bulunduruyor. Boykot kararında önemli bir yeri ise Amerikan üniversiteleri kaplıyor. Gençlerin eğitim ve öğretim hayatlarında Amerika’yı tercih etmemeleri, boykot adımlarında önemli bir noktayı oluşturuyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours