Chrome kendi kendine reklamlar açılıyor nasıl engellenir

Chrome kendi kendine reklamlar açılıyor sorunu daha çok virüs bulaşması ile alakalıdır. En sık tarayıcı virüsü gibi bir durum söz konusudur. Bu da uzantılar alanında yer alır. Peki bu tip reklamlar nasıl engellenir?

teknik destek

İster YouTube videolarını kesintiye uğratan reklamlardan bıkmış olun, ister istemsiz çıkan reklamlardan muzdarip olun, yapacağınız en iyi şey reklam engelleme uygulaması veya engellemeyi destekleyen tarayıcı tercih edilmesi olacak..

Tarayıcı mağazasında bulunan en iyi reklam engelleyiciler sayesinde, Chrome tarayıcısında reklamları engellemek nispeten basit bir hale geliyor. Bu reklam engelleyiciler, ilk kurulum tamamlandıktan sonra herhangi bir müdahale gerektirmeden tarayıcıda görünen reklamları durdurmak için arka planda çalışır.

En iyi yanı, Chrome’un Windows veya MacOS sürümleriyle ve ayrıca en iyi Chromebook’larla harika çalışıyor olmalarıdır . Bu nedenle, Chrome’da reklamları nasıl engelleyeceğinizi merak ediyorsanız, hepsini keşfetmek için aşağıdaki kılavuzumuza göz atın.

Chrome reklamlar nasıl engellenir (Windows ve MacOS)

Chrome mağazasında bir sürü reklam engelleyici var, ancak bu kılavuzun amacı doğrultusunda size AdBlock’u nasıl kuracağınızı göstereceğiz. Yeni sekmede açılır bir özelliğe sahip ve yıllardır bir çok kullanıcının tercih ettiği en iyi engelleyicilerden biridir.

  1. Chrome’u kullanarak AdBlock sayfasına gidin(yeni sekmede açılır)Chrome mağazasında oturum açın ve henüz oturum açmadıysanız Google hesabınızda oturum açın. Chrome’a ​​​​Ekle’yi ve ardından beliren açılır kutuda Uzantı ekle’yi tıklayın.
  1. Birkaç saniye sonra AdBlock yüklenecek ve geliştiricilere bağış yapmak isteyip istemediğinizi soran yeni bir sekme açılacaktır. AdBlock ücretsiz olduğu için bu tamamen isteğe bağlıdır, bu nedenle bağış yapmak istemiyorsanız sekmeyi kapatmaktan çekinmeyin.
  1. AdBlock artık çalışıyor ve çalışıyor, ancak önce ince ayar yapmanızı önerdiğimiz birkaç seçenek var. Bunu yapmak için sağ üstteki yapboz simgesini tıklayın, AdBlock’u tıklayın , ardından ayarlar çarkını tıklayın.
  1. Artık Genel Seçenekler menüsünde olmalısınız. En iyi deneyimi elde etmek için aşağıdaki kutuların işaretini kaldırmanızı öneririz:
  • Araya girmeyen bazı reklamlara izin verin
  • Belirli YouTube kanallarında reklamlara izin ver
  • İlgili olduğunda AdBlock’un web sayfalarında bana mesaj göstermesine izin ver

Üsteki ilk üç seçeneğin işaretini kaldırın.

Bunları işaretlemeden bırakarak, web’de gezinme deneyiminizin olabildiğince reklamsız olmasını ve AdBlock’un kendisinden gereksiz mesajlar almamanızı sağlarsınız.

Artık ayarlar sayfasını kapatabilir ve reklamsız bir web deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz. Chrome kendi kendine reklamlar çıkıyor sorununa çözüm olacağınız düşünüyoruz. Duruma göre çevrimiçi virüs taramasından yararlanın.

Chrome kendi kendine reklamlar aciliyor 2
Chrome kendi kendine reklamlar açılıyor nasıl engellenir

Android’ de reklamlar nasıl engellenir?

Ne yazık ki, Android cihazlarda, bilgisayarda olduğu gibi bir reklam engelleyici özelliği sunmuyor. Ancak, yanıltıcı reklam ve kendi kendine açılan reklamların sayısını azalttığını söylemeliyiz. Bu, bir reklam engelleyici eklentisi kadar etkili olmasa da, çevrimiçi gördüğünüz can sıkıcı reklamların sayısını biraz azaltacaktır.

Android’de Chrome’da reklamları nasıl engelleyeceğinizi bilmek ister misiniz? Aşağıdaki kılavuza göz atın.

Chrome reklamlar nasıl engellenir Android

  • Chrome’u açın ve ardından sağ üstteki üç noktaya dokunun
  • Ayarlar’a dokunun
  • Menünün sonunda Site ayarları’na dokunun
  • Reklamlara dokunun
  • “Araya giren veya yanıltıcı reklamlar gösteren sitelerdeki reklamları engelle” ifadesini görmek için düğmeyi devre dışı bırakın.
  • Her adım için ayrıntılı talimatları görmek için okumaya devam edin.
  1. Chrome’u açın , ardından sağ üstteki üç noktaya ve ardından Ayarlar’a dokunun.
  1. Ayarlar menüsünün en altına gidin , Site ayarları’na ve ardından bir sonraki sayfada Reklamlar’a dokunun.
  1. Bu ayarı devre dışı bırakmak için geçiş düğmesine dokunun. Artık “Araya giren veya yanıltıcı reklamlar gösteren sitelerdeki reklamları engelle” yazmalıdır.

Daha kapsamlı bir reklam engelleme deneyimi istiyorsanız, herhangi bir Android cihazla çalışan Samsung İnternet tarayıcısını yüklemenizi öneririz. Bu şık tarayıcı, bir Samsung telefonunda reklamları nasıl kapatacağınıza ilişkin kılavuzumuza göz atarak nasıl etkinleştireceğinizi öğrenebileceğiniz yerleşik reklam engelleyicilere sahiptir.

iPhone’ da Chrome reklamları nasıl engellenir?

Ne yazık ki, iPhone reklam engelleme Chrome için iş yapmamakta. Bildiğimiz kadarıyla, Chrome’ un iOS sürümünde tek seçeneğin, açılır pencerelerin engellenmesidir.

iPhone reklam engelleme için, AdGuard adlı uygulama tercih edilebilir. Safari ile uyumlu çalıştığını biliyoruz. Kişiselleştirilebilir bir reklam deneyimi sunacaktır.

Chrome kendi kendine reklamlar açılıyor sorununa yanıt verdiğimizi düşünüyoruz. Ekstra uygulamalar tercih edecekler için, yorumlar ve şikayetlerin incelenmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Sonraki: Telefonda reklamlar çıkıyor virüsü

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours