Dünyanın En Zengin İnsanı Artık O Değil

Tüm dünyayı tekelinde bulunduran teknoloji devi Microsoft’un sahibi Bill Gates dünyanın en zengin adamı unvanını Amazon’un genç sahibi Jeff Bezos‘a kaptırdı.

teknik destek

2013 yılında açıklanan dünyanın en zenginleri listesinde zirveye oturan ve o günden bu yana zirveyi bırakmayan Microsoft’un sahibi Bill Gates 4 yıl sonra liderliği Amazon’un 53 yaşındaki sahibi Jeff Bezos’a bıraktı. Teknolojiyi takip ederek bir çok önemli başarıya imza atan Amazon, şirket hisselerinin hızla artması sonucu zirveye oturmayı başardı. Bir çok önemli gelişmeye öncülük eden Amazon’un sahibi Bezos’un kişisel servetinin 90 milyar dolar olduğu öğrenilirken, Amazon’un da hisse başı değeri 15 doları geçerek rekor seviyeye ulaştı. 20 yıldır milyarderler listesinde bulunan Jeff Bezos ilk defa zirveye oturmayı başardı.

E ticaret ve bulut servisi olarak 1994 yılında kurulan Amazon, aynı zamanda web ölçümleme ve sıralama sitesi Alexa’nın da sahibi durumunda. Sürekli değer kazanan ve dünyanın en çok ziyaret edilen e ticaret sitelerinden biri olan alanın öncüsü konumundaki Amazon, farklı dillerle de hizmet vermeye başlayarak uluslararası boyutta liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours