55 inç 2022 en iyi televizyonlar ya 2023

TV alırken sık sorulan sorulardan biri hangi modeli alsam sorusu. Peki 2022 en iyi televizyonlar, 2023′ de yerini hangi modellere bırakacak?

teknik destek

Bazıları 65 inçlik daha büyük ekran boyutunu sevse de, 55 inç TV’ler kullanılabilirlik özellikleri, performans ve fiyatın harika bir karışımını sunar. Daha iyi bir terim olmadığı için, çoğu TV alıcısı için tatlı nokta.

Peki en iyi 55 inç TV’lerden birini nereye koyacaksınız? Büyük olasılıkla zaten bir alanınız var, ancak genellikle apartman dairelerinde veya yurtlarda yaşayanlar için oturma odası TV’leri veya geceleri televizyon izlemek için yatakta uzanmayı planlıyorsanız yatak odası için ikinci bir set olarak öneriyoruz. (Hangi boyutun size uygun olduğundan emin değil misiniz? ” Hangi TV boyutunu satın almalısınız ” rehberimiz yardımcı olabilir.)

Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok seçenek var, ancak ister inanılmaz görüntü kalitesine sahip birinci sınıf bir akıllı 55 inç TV, ister hava şartlarına dayanabilen bir dış mekan TV veya size bir paketten tasarruf edecek bir bütçe seti arıyor olun, biz’ Saatler süren kurum içi laboratuvar testleri ve derinlemesine değerlendirmelerle desteklenen tavsiyeler aldık.

2022 En iyi televizyonlar

LG C2 OLED TV bu yılın galibi olacak. Etkileyici bir ekran paneli sayesinde yalnızca en iyi OLED TV olmakla kalmaz, aynı zamanda birinci sınıf bir tasarım, maksimum çok yönlülük ve harika bir akıllı TV platformu da tüm yüksek puanları alır. Panelin kendisi inanılmaz derecede incedir ve TV’nin üst yarısında 0,1 inç kalınlığındadır. Bileşen bölmesi, arka kasanın alt yarısında uzanır, ancak yine de genel olarak çok şıktır.

Bu LG C2 OLED TV incelemesi için test sonuçlarımızın, geçen yılki C1 OLED’e (listenin altında bulundu) göre önemli bir gelişme gösterdiğini söyleyemeyiz, ancak adil olmak gerekirse, geliştirilecek çok fazla yer yoktu. Bunun yerine, bunu yılın en iyi TV’lerinden biri yapan şey, fiyatına göre harika görüntü kalitesi sunmasıdır.

Samsung QN90A Neo QLED TV, Samsung’un son derece rafine kuantum nokta teknolojisi ile mini LED arka aydınlatmanın sıkı kontrolünü bir araya getirerek şimdiye kadar göreceğiniz en iyi TV ekranlarından birini ortaya çıkarıyor. Parlak renkler ve eşsiz parlaklık, üstün performans sağlar ve Samsung bunu, pil değiştirme ihtiyacını ortadan kaldıran güneş enerjisiyle çalışan bir uzaktan kumanda gibi çok sayıda akıllı TV işlevi ve gerçekten akıllı özelliklerle bir araya getirerek çevre dostu tasarım ve rakipsiz rahatlık sunar. aynı zamanda.

Her şey, çok çeşitli akıllı özellikler, güçlü Dolby Atmos sesi ve şimdiye kadar gördüğümüz en iyi performanslardan bazılarını içeren 1 inçlik muhteşem bir tasarımda toplanmıştır. HDMI 2.1 bağlantısı, benzersiz bir oyun deneyimi için oyuncu dostu özellikler ve etkileyici 12,6 milisaniye gecikme süresi ile birlikte standart olarak gelir. Geçen yıl gördüğümüz en iyi 55 inç TV ve Samsung’un 2022’de zirveye çıkması gerekecek.

LG iddialı modeller üretiyor

LG C1 OLED, harika bir OLED ekran, eksiksiz bir HDMI 2.1 bağlantı noktası ve alabileceğiniz en iyi oyun performansı ve özelliklerini sunar. Bir PS5’iniz veya Xbox Series X’iniz varsa ve LG G2’ye sıçramak veya LG C2’yi beklemek istemiyorsanız, gidilecek olan budur. Kusursuz kontrast, keskinlik ve üstün HDR ile zengin görüntü kalitesi sunması elbette diğer her şey için harika. Ayrıca harika görünüyor.

LG’nin webOS’u, Google Asistan ve Amazon Alexa sesli asistanları, yapay zeka destekli spor uyarıları ve oyun optimize edici menüsü ve Google Stadia ve Nvidia GeForce Cloud desteği gibi oyun özellikleri dahil olmak üzere pek çok iyi noktaya sahiptir.

2021’de gördüğümüz en iyi TV’lerden biri ve iyi haber şu ki, halefi LG C2 OLED şimdi piyasaya çıkıyor. Şu anda test ediyoruz ve yakında tam bir inceleme yapacağız.

Kusursuz kalite ve yeni nesil yetenekler istiyorsanız, Sony Bravia XR A80J’yi seviyoruz. Bu 4K OLED kesinlikle fütüristik teknolojilerle doludur: HDR, 120 Hz yenileme hızı, ATSC 3.0 tuner, Google TV akışı ve Sony’nin kendi Bravia Core hizmeti, Acoustic Surface Audio+ teknolojisi… liste uzayıp gidiyor. Elbette, burada herkesin her şeye ihtiyacı olmayacak, ancak seçeneğe sahip olmak güzel.

Daha da önemlisi, temel konularda da üstündür — kontrast mükemmeldir, renkler zengin ve çeşitlidir, görüş açıları etkileyicidir ve ölçek yükseltmeyi iyi idare eder. Ses de mükemmel ve Google TV, eski Android TV’de büyük bir yükseltme. Buna karşılık, XR A80J’nin en iyi şekilde görünmesi için biraz daha ince ayar yapılması gerekiyor; kutudan çıkar çıkmaz sorun yok ama gerçekten tam potansiyeline ulaşmak için çeşitli modlarla oynamak isteyeceksiniz. En ucuzu değil ve diğer setler sadece görüntü kalitesi açısından onu geçiyor, ancak çok yönlü bir paket olarak A80J harika bir seçim.

2022 Çıkmadan alabileceğiniz modeller

2022 LG G2, şu anda satın alabileceğiniz en iyi OLED TV ve neredeyse her açıdan geçen yılın G1’ini geliştiriyor. Özellikle parlaklık, 2021 setinden çok daha iyi: testimizde G1’in 412.05’ine kıyasla 590.54 nit’e ulaştı. Bu, Sony A80J’nin 713.65 sonucunun hala altında ve bu listede bir numara olan Samsung QN90A gibi bir QLED’den alacağınızın bir şekilde altında, ancak çoğu OLED’in çok üzerinde. Tabii ki, bu ekran teknolojisinin ünlü olduğu derin siyahları da elde edersiniz, G2’nin renk doğruluğu ve renk gamı ​​da testlerimizde iyi sonuç verdi.

G2’nin neredeyse çerçevesiz tasarımı, LG’nin ‘Galeri’ serisi TV’lerinden biri olma durumuna uygundur ve aynı zamanda bağlantı noktalarıyla iyi bir şekilde donatılmıştır; burada 4 adet HDMI 2.1 soketi alıyorsunuz. LG’nin WebOS akıllı TV platformu, hepsi olmasa da aradığınız uygulamaların çoğuna sahipken, düşük gecikme süreleri ve özel oyun modu sayesinde bir oyun TV’si olarak öne çıkıyor. Şu anda test ettiğimiz LG C2, çoğu insan için daha iyi bir satın alma olabilir, ancak o zamana kadar bu satın alabileceğiniz en iyi OLED TV.

55 inç TCL 6-Serisi Roku TV (R635), rakiplerinden çok daha ucuza birinci sınıf görüntü kalitesi ve harika bir akıllı TV deneyimi sunarak, uygun fiyatına göre muazzam bir değer sunuyor. 2020’de 2019 TCL 6 Serisinin devamı niteliğinde olan R635, QLED’e ek olarak mini LED arka aydınlatma ile çıtayı yükseltiyor. Sonuç, bir OLED ekranın bu tarafında gördüğümüz en iyi HDR performansından bazılarıyla etkileyici renk ve parlaklıktır.

Ancak TCL, 6 Serisini PS5 ve Xbox Series X gibi henüz piyasaya sürülmemiş konsollar için bile mevcut en iyi oyun TV’lerinden biri yapan THX Sertifikalı Oyun Modu gibi daha fazlasını sunmaya devam ediyor. Tasarımın akıllı dokunuşlarından standdaki kablo yönetimi gibi, her zaman sağlam Roku TV platformuna, TCL 6-Serisi R635, 2020’nin en iyi TV değeriydi ve şimdi hala harika.

TCL 5-Serisi Google TV (55S546), akıllı TV özellikleri, sağlam performansı ve paranızın karşılığını fazlasıyla almasıyla gördüğümüz en akıllı akıllı TV olabilir. Halihazırda iyi olan 5 Serisinin temeline dayanan Google TV’ye geçiş, uygun fiyatlı 4K akıllı TV’ye kişiselleştirilmiş ve özelleştirilebilir öneriler, çok çeşitli akıllı özellikler ve kapsamlı Google Asistan sunan daha birinci sınıf bir akıllı TV platformu sağlıyor. bağlı cihazların tüm evi için uygun bir merkez haline getiren entegrasyon.

Ancak TV’nin diğer yönlerinde de bir adım öne çıkıyor. Renk kalitesinden gecikme sürelerine kadar, 5 Serisi Google TV, 5 Serisi TV’nin daha gösterişli bir versiyonudur ve mükemmel bir QLED 4K ekran, şık bir uzaktan kumanda ve 60Hz bir TV için şaşırtıcı derecede geniş bir oyun özellikleri yelpazesi sunar. Çoğu boyut seçeneği için 1.000 doların altında satılan bir akıllı TV için, kolayca piyasadaki en iyi TV’lerden biridir.

TCL 5 Serisi Roku TV, TCL’nin en iyi yaptığı şeyi yaparak şaşırtıcı derecede harika bir özellik ve performans karışımını mükemmel bir uygun fiyata sunar. 500 dolardan daha ucuza satılan 50 inçlik modelle, QLED’in üstün renk ve parlaklığının yanı sıra binlerce uygulamayı parmaklarınızın ucuna getiren Roku’nun kullanıcı dostu akıllı TV arayüzüne sahip olursunuz.

55 inc 2022 en iyi televizyonlar
55 inç 2022 en iyi televizyonlar ya 2023

Mükemmel renk sunan modeller

QLED ekranın sunduğu mükemmel renk doğruluğu ve tam renk gamına ek olarak, temel HDR10 ve HLG formatlarına ek olarak Dolby Vision ile birinci sınıf HDR desteği sunar. 13,1 milisaniyede giriş gecikmesi ile aynı zamanda satın alabileceğiniz en uygun fiyatlı oyun TV’lerinden biridir. Ve Samsung’un eşdeğer QLED TV’sinin kabaca yarı fiyatına, bu da onu akıllı TV’ler arasında en iyi değerlerden biri yapıyor.

Hisense U8H Mini-LED TV, üst düzey özellikleri orta seviye bir fiyat grubuna getirmekle ilgilidir. Dolby Vision IQ için, parlaklığı odadaki ortam ışığına göre artırabilen veya azaltabilen bir ışık sensörü ve 528 adede kadar yerel karartma bölgesine sahip bir Mini-LED panel içerir. Zirve parlaklığı, bu fiyat civarındaki tüm TV’leri geride bırakıyor ve renk üretimi, bu yılın en iyi TV’lerinden bazıları kadar iyi.

Yalnızca akıllı görünen özelliklere sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda mükemmel ek özelliklere de sahiptir. 4K 120Hz’ i destekleyen iki HDMI 2.1 bağlantı noktası ve yerleşik Chromecast Yerleşik Google TV 11 vardır. Arka tarafta, orta aralıkta biraz daha güçlü olsa da, maça bas veren ağır bir ses sistemi bulacaksınız. Tabii ki içinde bir de ATSC 3.0 ayarlayıcı var.

En iyi televizyonlar ya 2023? Bu kadar güçlü bir TV markası olan LG, Samsung veya Sony modelleri ile aynı seviyede değil, bu da bazı sahnelerde zayıf hareket yumuşatma ve renk şeritleme fark edeceğiniz anlamına geliyor. Bu terimler sizin için pek bir şey ifade etmiyorsa, bu sorunlar deneyiminizi mahvetmez — ancak video tutkunları bunları fark edebilir ve başka türlü olumlu bir deneyimi vasatın altında bir deneyime dönüştürebilirler.

Hisense U7G Android TV, oyun oynamak için üretilmiş bir TV olarak pazarlanıyor ve teknik özellikler bunun nedenini kolayca anlıyor: Quantum Dot ekranı iyi renkli ve keskin görüntülere sahip, panelin 120Hz yenileme hızı en zorlu oyun konsolu çıkışını kaldıracak, ve bir çift HDMI 2.1 bağlantı noktası, yüksek kare hızlı oyunlar için elde edebileceğiniz en iyi bağlantıyı sunar.

Ve oyuncular için iyi olan herhangi bir TV, genellikle diğer her şeyde oldukça iyi iş çıkarır. Hem Dolby Vision hem de HDR10 Plus formatlarını işleyerek mevcut en iyi HDR desteğinden bazılarına sahiptir ve Dolby Atmos sesi, buna uygun sese sahip olduğu anlamına gelir. Testlerimizde bizi etkiledi ve özellik seti göz önüne alındığında beklediğinizden daha uygun fiyatlı. Oyuncu olsun ya da olmasın, Hisense U7G Android TV sağlam bir 4K akıllı TV’dir.

Peki siz 55 inç TV’ leri nasıl seçersiniz?

Televizyon, muhtemelen birkaç yıl boyunca sahip olacağınız bir teknoloji parçası, bu yüzden sizin için en iyi 55 inç TV’yi seçtiğinizden emin olmak istiyorsunuz.

Boyut: Önce 55 inçlik bir sete kilitlenip kilitlenmediğinizi anlayın. Duvarınıza veya TV sehpanıza sığan en büyük boyut olması, oda için doğru olduğu anlamına gelmez. Benzer şekilde, 65 inçlik bir TV’nin alanınıza daha uygun olup olmayacağını düşünün.

Fiyat: İyi bir 55 inç 4K TV için yaklaşık 500 $ ödemeyi bekleyin. Yukarıdaki Insignia 55 inç 4K Fire TV Sürümü, TV testi kataloğumuza göre kesinlikle en ucuz olanıdır. Ancak daha kısıtlı bir bütçeniz varsa , bazı alternatifler için en iyi TV fırsatlarımıza göz atın. Yine de, performansın daha düşük fiyat aralıklarında etkileneceğini unutmayın.

HDR: En fazla rengi istiyorsanız, yukarıdaki Dolby Vision uyumluluğuna sahip HDR setlerinden birini edinin. Bu teknoloji daha fazla renk, daha fazla kontrast seviyesi ve daha fazla parlaklık sunabilmektedir. Bir seti biraz daha maliyetli hale getirebilir, ancak Dolby Vision formatı ivme kazanıyor gibi göründüğü için TV’den yine de memnun kalacağınızı garanti eder.

Limanlar: Dikkate alınması gereken bir diğer şey liman teklifleridir. Yukarıdaki setlerden bazılarında 3, bazılarında ise 4 adet HDMI bağlantı noktası bulunur. Genel olarak, özellikle ses çubukları veya oyun konsolları gibi giriş cihazları koleksiyonunuz varsa, daha fazla bağlantı noktası daha iyidir.

TV alışverişinizi markaya, fiyat aralığına veya ekran boyutuna göre daralttıysanız, her biri için en iyi TV seçimlerimize göz atın.

Bakalım en iyi televizyonlar, 2023 yılında nasıl bir teknoloji ile karşımıza çıkacak.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours