Face ID aileyi ayırt edemiyor

Parmak izi okuyucusunun yavaş yavaş tarih olmaya başlaması ile birlikte yüz tanıma sistemi telefonlarda kullanılmaya başlanılmıştır. Yüz tanıma sisteminde en gelişmiş teknolojiyi çıkaran ise Apple’dir. Apple, Face ID ismiyle çıkardığı bu yazılımı neredeyse mükemmel çalışmaktadır. Face ID uygulaması ne yazık ki aile üyelerini birbirinden ayırt edememektedir. Özellikle birbirine çok benzeyen anne ve kızı Face ID ayırt edememektedir.

teknik destek

Face ID aile bireylerini ayırt edemiyor

Face ID aileyi ayırt edemiyor

Apple yeni telefon modellerinde TrueDepth kamera sistemi ile kişilerin yüzünü tarayarak telefonda üst düzey güvenlik sağlamaktadır. Face ID teknolojisi geçen yıl en çok konuşulan sistemlerden biri olmuştur. Bu sistemin diğer markalar tarafından taklit edilerek kullanılacağı dahi gündemde yer almıştı.

Apple firmasının parmak izini kaldırarak yerine koyduğu yüz tanıma sitemini herhangi bir video veya resin kandıramayacağını firma iddia etmişti. Fakat günler geçtikçe Face ID ile ilgili olumsuzluklar ortaya çıkmaya başladı. Şirket daha önce yayınladığı açıklamalarla birbirine benzeyen kişilerde Face ID’nin çalışmayacağını açıklamıştı. Fakat son yaşanan olayda ise birbirine çok fazla benzemeyen anne kızı bile yüz tanıma sistemi ayırt edemedi.

Yeni internete düşen videoda bir anne ve kız iPhone X modelinde Face ID uygulamasını nasıl geçtiklerini yayınladılar. Yüz tanıma sistemini bu iki kullanıcı bir kaç defa geçerek masaüstüne ulaştılar.

Bu hata aslında bu teknolojinin  daha geliştirilmesi gerektiğini herkese göstermiş oldu.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours