Google Play Store doğru WhatsApp’ ı indirin!

Sahte Whatsapp uygulamasına dikkat! Google Play Store Android market olarak kullanılan ve milyonlarca üyesi olan bir sistemdir. Bu markette her türlü uygulamayı bulabilirsiniz. Android markette bir çok uygulama bulunduğu gibi bazende sahte yazılımlarda yer alabilmektedir. Ünlü uygulamaları taklit ederek kullanıcıları kandıran bu yazılımlar bazı kişilerin mağdur olmasına sebep olabilmektedir.

teknik destek

Bu haberimizde bu uygulamalardan birini  sizlere anlatacağız. Ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ı indirirken dikkat ediniz sizde bu tuzağa düşmüş olabilirsiniz.

Google Play Store’ da doğru  Whatsapp’ı indirin

Google Play Store doğru Whatsapp' ı indirin!

Geçen günlerde Google Play Store android markette çok ilginç bir durum yaşandı. Sahte olan ve görüntü itibariyle Whatsapp uygulamasına benzeyen bir uygulamada firma yetkililerince onaylandı. Bu sahte uygulama günde milyonlarca kişi tarafından giriş yapılan android markette yayınlanarak kullanıcılara sunuldu. Bu durum aslına bakarsanız bu tarz uygulamaların onaylanmasında kullanılan google botların sebep olduğu düşünülmektedir. Firma bazı uygulamaları kendileri yerine yazdıkları uygulamalara kontrol ettirmektedirler. Bundan dolayı Google bot şartlarını taşıyan bazı sahte uygulamalar bu güvenlik ağından  geçebilmektedirler. Gelen şikayetler üzerine firma uyanarak bu sahte uygulamayı marketten kaldırdı. Fakat kaldığı süre içerisinde bu uygulama bir çok kişi tarafından kurulmuş oldu. Firmanın yaptığı açıklamada bu uygulamanın kişilerin bilgilerini çalmaya yönelik olmadığı açıklandı.

Bu uygulama büyük bir ihtimal para kazanmak için yazılmış bir uygulamadır. Bazı art niyetli yazılımcılar tarafından yazılan buy uygulamaları yasal ortamlarda kullanıcılara sunulmaktadır. Son olarak sahtesi yapılan Whatsapp uygulamasını  markette görenler aslı ile hiç bir farkının olmadığını gördüler. Bu durum tabiki herkes gibi bizleri de şaşırttı. Şirkete ait logo ve uygulama resimleri bu sahte hesapta bire bir kullanılmış. Whatsapp uygulamasını indirmek isteyen kullanıcılar yalnışla Update Whatsapp uygulamasını  telefonlarına indirmiş olabilirler.

Bundan dolayı eğer son dönemde Whatsapp’ı indirdiyseniz uygulamanızı kontrol ediniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours