İki faktörlü kimlik doğrulama açma kapatma

Apple iki faktörlü kimlik doğrulama iPhone 7, iPhone 8, iPhone X, iPhone 6s, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 5s telefonlarda nasıl açılır? Açma kapatma ayarları!

teknik destek

Apple şirketinin kullanıcılarının verilerinin gizliliği adına geliştirmiş olduğu bir uygulamadır. Telefondaki şifre başkası tarafından bilinse dahi iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliği aktifse yabancı kişi verilere ulaşamaz.

Apple kimliğiniz için iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif hale getirme!
İos 10.3 ve sonraki sürümlerde ayarlar kısmından telefon sahibinin isminin bulunduğu kısım tıklanır. İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneği aktif edilir. Sonra devama dokunulur. İos 10.3 altındaki Apple cihazlarda ayarlar menüsünden iCloud kısmına girilir. Apple kimliği bölümünden güvenlik ve parola kısmına geçilir. İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğine tıklanır ve özellik açılır.

İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması açıldıktan sonra!
Giriş yapıldıktan sonra cihaz bizden telefon numaramızı isteyecektir. Buraya cihazın kullanıldığı telefon numarası girildikten sonra ya sms ya da arama ile telefona bir kod gelecektir. Bu seçim de kullanıcıya ait. Sms ya da telefon araması yolu ile alınan 6 haneli iki faktörlü kimlik uygulaması şifresi telefona gelmiş olacaktır. Telefonun açılması için kod telefona girilmelidir.

Bu uygulama kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler!
İlk olarak Apple kimliği ve parolası kesinlikle unutulmamalıdır. Güvenilir olan kullanılan telefon güncel olmalıdır. Herhangi bir numara değişikliğinde yeni numara sistemde güncellenmelidir. Bu uygulamanın kendine özgü şifresi olmalıdır. İki faktörlü kimlik doğrulama menüsünden bu parola oluşturulur. Telefon numarasının güncel ve Apple kimliğinin hatırlandığı durumlarda sorun ortaya çıkmayacaktır.

iPhone iki faktörlü kimlik doğrulama açma

Telefondan ayarlar kısmında ilk seçenekte yer alan adınızın yazdığı yere giriniz. Parola ve güvenlik buradan açınız. Doğrulama kodu alın seçeneğini de kullanmanız önerilir.

Doğrulama kodunu ileri de şifremi unuttum sorunu ile karşılaşmamanız için not alıp saklamanız önerilir. Şifre kırma işlemi için fatura gerekebilir.

İki faktörlü kimlik doğrulama açma kapatma

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours