iOS 11.1 jailbreak çıkacak gibi

iOS 11.1 jailbreak çıkacak mı? Apple firması iOS mobil yazılımı geliştirmeye devam ediyor. Firma bu mobil yazılımı neredeyse her yıl yeni bir sürümünü çıkarmaktadır. Her yeni bir iPhone modeli ile yeni bir iOS işletim sistemi karşımıza çıkmaktadır. iOS her yıl kendini daha iyi güvenli kılarak kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Apple firmasının çıkardığı işletim sistemlerinin en büyük özelliği ise güvenlik seviyesinin androide göre üst düzey olmasıdır. Android işletim sistemlerinde yapabildiğiniz bir çok işlemi iOS’da yapabilmeniz neredeyse imkansız gibidir. Hata bazı uygulamalar bu yüzden iOS versiyonlarını yayınlayamamakta.

teknik destek

iOS 11.1 jailbreak çıkacak gibi

iOS 11.1 jailbreak

iOS işletim sisteminde ortaya çıkan bu yüksek güvenliği bazı yazılımcılar kırmayı başardılar. iOS yüklü iPhone modellerine bu işlem yapıldığında bir çok özelliğine müdahale edilebilir hale gelmektedir. Bu işlem iOS dünyasında jailbreak adı verilmektedir. Bu işlem her iOS işletim sistemi için tabiki çalışmamaktadır. iOS versiyon değiştirdiği an jailbreak özelliğini yitirmektedir. Bundan dolayı her işletim sistemi versiyonuna ayrı jailbreak işleminin yapılması gerekmektedir. Daha önce iOS 10 için geliştirilen jailbreak işlemi son çıkan iOS 11’de çalışmamaktadır.

Bundan dolayı iOS 11 işletim sistemini telefonlarına kuran kullanıcılar merakla bu sisteme uygun jailbreak uygulamasını beklemektedirler. Bu bekleyiş yapılan açıklamalara göre çok fazla sürmeyecek gibi.  Trend Micro tarafından düzenlene Mobile Pwn2Own etkinliğinde iOS11.1 için jailbreak ip uçları verildi.

Güvenlik üzerine yaptığı çalışmalar ile bilinen bu yazılımcılar iPhone 7 telefon modelinde yer alan iOS11.1 işletim sistemine üç farklı yöntem ile jailbreak kurulumu gerçekleştirdiler. Bu yöntemlerden birinde ise iPhone telefonuna dokunmadan uzaktan erişim ile yapılmaktadır.

Şimdi bu jailbreak kurulumun nasıl yapılacağı bilgisinin açıklanması kullanıcılar tarafından beklenilmektedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours